MONEY!!!

Thursday, March 21, 2013

PURE MARINE COLLAGEN

Oh my English!!!..akhirnya aku terjebak juga dengan penggunaan PURE MARINE COLLAGEN a.k.a PMC...Apa yang bagusnya PMC ni??? Anyway, aku saja cuba2 pun sebab kakak aku jual PMC ni...Dahtu bila baca testimoni cam menarik je walaupun aku ni bukannya jenis yg suka makan2..So, bila aku tengok kakak aku dengan jayanya menjual PMC ni (dia bukan jual yang rumpai saja tapi yang dah siap bancuh pun ada), maka aku pun beli dan terus masak PMC ni..Boleh ke kata masak PMC??? Ok jer ler kalu dah letak dalam periuk then panaskan atas api...Kalau ada sesapa yang minat nak beli PMC ni boleh ler gi FB my sister...Promote ler...Ni linkyer...https://www.facebook.com/puteri.norehan?fref=ts..Uols boleh tengok juger perubahan ketara pada diri kakak aku setelah makan PMC ni..Apa lagi moh ler kita grab PMC ni dan jadikan amalan seharian..Bukan hanya untuk kecantikan tapi kesihatan juga...

#SEHANGAT ASMARA

credit to google
Kelasss noks drama ni!!! Jatuh cinta rasenya dengan watak yang dibawa oleh Ady Putra dalam Sehangat Asmara..Anyway, walaupun aku takde MUSTIKA HD, tapi hampir setiap hari duk layan kat internet...Bila part sedey tu, aku sendiri tangkap leleh sampaikan anak2 aku sibuk tanya kenapa..Dahtu nak buat camne jiwa lembut...Mr Hubby laks asik perli n cakap, kalau asik nak nagis takyah tengok ler ma..Camne???
Aku cuba juga untuk layan Adam dan Hawa tapi cam takde feel laks bila aku tengok si Hawa tu...Entah mungkin bab kata Ogy Ahmad Daud "intonasi" tu kena jaga..Bukan le nak kata aku hebat berlakon or nak kutuk si Hawa tu tapi penghayatan dia agak kureng dalam cerita tu, intonasi pun kekadang mendatar, berlakon pun ok ler, sedang-sedang tapi "slow" sikit la citernye..Then, aku decide malas nak layan walaupun cerita tu sangat top dan meleTOP...
Sori to those yang sangat minat dengan Adam dan Hawa...Ceritanye memang ada kelas tapi mungkin aku tak minat sangat pun dengan si Hawa tu..Itu pun menjadi penyumbang utama aku tak layan cerita Adam dan Hawa...Apa2 pun Selamat Menonton cerita kegemaran uols... 

SMART PHONE


Sekarang ni semua orang pakai smartphone...Tak kisah le apa2 brand tu hatta hinggakan budak2 sekolah rendah pun dah pandai pakai smartphone...Dah macam wajib semua orang mesti ada...Tak dinafikan ianya memang sangat praktikal dan memudahkan semua urusan..Tapi kekadang tu sampai leka dibuatnya...Pilihan smartphone aku of course la SAMSUNG S3...Anyway, dah hampir 4 bulan aku pakai dan aku rasa memang best dan berbaloi guna S3 ni...Yang pasti ianya adalah pemberian dari cinta hatiku...La ni baru nak tayang...So, apakah pilhan hati smartphone uols???

LADIES NITE

Lupe nak citer...Pada 6 Mac yang lepas, PUSPANITA telah mengadakan makan malam "LADIES NITE" dengan tema "FUSION ONE MALAYSIA". Masa ni le nak melaramkan..Anyway, we just enjoy our time all together with a simple attire of me...Nanti VOGUE sangat, ramai pulak nak ngorat..he...he..he..Ok just enjoy the pics...

We all the "RATU"

All the guests

Kami lagi tapi ada orang sibuk di belakang

Wif Munirah

Kami bergambar lagi 

Kami lagi...

Dan kami lagi...

Tuesday, March 5, 2013

Operate Tonsil

Kesian suamiku...Jumaat lepas telah dimasukkan ke Hospital Selayang untuk menjalani pembedahan tonsil...Pembedahan telah selamat dilakukan pada Sabtu lepas dan pada hari Ahad doktor dah bagi pulang ke rumah..Semoga cepat sembuh ye sayang...


Mr Hubby at Hospital Selayang

Basikal Baru


Suka sangat adik sebab dapat basikal baru...Inilah impian ia yang akhirnya tercapai jua...

PUSPANITA CHEF

Assalam semua..Nak cerita alkisah pada Khamis lepas telah di adakan Program Wanita Tonggak Pengguna Bijak yang telah di adakan di PUSPANITAPURI, Putrajaya...Bersempena dengan program itu, juga turut di adakan demo menu masakan sihat dari Chef Fazley...Well memang seronok sebab dapat belajar pemakanan sihat dari Chef Fazley di mana beliau telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 18kg  dalam masa sebulan..ha ada bran tak??? Yang penting bukan control makan tapi control apa yang uols ambik untuk makan...Dari segi kuantiti karbohidrat, protein, gula...Dari situ baru kita tahu brapa jumlah kalori yang kita ambil dalam sehari...

At the same time, last minute aku join pertandingan masakan sihat...Bahan2 telah disediakan oleh Chef Fazley n pertandingan ni pun dah macam ala2 celebriti chef sbb siap ada pantri dan ada masa untuk ambik barang2 di pantri...Apa2 pun layan je ler gambor kat bawah ni yang tak brape nak banyak...Yang penting aku telah berjaya memenangi pertandingan tersebut dengan menu yang diberi nama "MIX FRUIT SALAD CRUNCHIE" tapi bahan2 tak ingat..he..he..he..

Para Pengadil...of course Juara Chef Celebrity  kita.. Dato' Fadzley Yaacob..

Sedang merasa dan memberi komen

Mix Fruit Salad Crunchie created by me n my partner..