MONEY!!!

Tuesday, March 5, 2013

PUSPANITA CHEF

Assalam semua..Nak cerita alkisah pada Khamis lepas telah di adakan Program Wanita Tonggak Pengguna Bijak yang telah di adakan di PUSPANITAPURI, Putrajaya...Bersempena dengan program itu, juga turut di adakan demo menu masakan sihat dari Chef Fazley...Well memang seronok sebab dapat belajar pemakanan sihat dari Chef Fazley di mana beliau telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 18kg  dalam masa sebulan..ha ada bran tak??? Yang penting bukan control makan tapi control apa yang uols ambik untuk makan...Dari segi kuantiti karbohidrat, protein, gula...Dari situ baru kita tahu brapa jumlah kalori yang kita ambil dalam sehari...

At the same time, last minute aku join pertandingan masakan sihat...Bahan2 telah disediakan oleh Chef Fazley n pertandingan ni pun dah macam ala2 celebriti chef sbb siap ada pantri dan ada masa untuk ambik barang2 di pantri...Apa2 pun layan je ler gambor kat bawah ni yang tak brape nak banyak...Yang penting aku telah berjaya memenangi pertandingan tersebut dengan menu yang diberi nama "MIX FRUIT SALAD CRUNCHIE" tapi bahan2 tak ingat..he..he..he..

Para Pengadil...of course Juara Chef Celebrity  kita.. Dato' Fadzley Yaacob..

Sedang merasa dan memberi komen

Mix Fruit Salad Crunchie created by me n my partner..

No comments: