MONEY!!!

Monday, June 11, 2012

Tukar Sekolah Kakak


Ohh lupa pulak mau bercerita...Hari ini buka semester sekolah baru...So, setelah berbincang baik dan buruk semuanya, maka aku dan Hubby mengambil keputusan untuk tukarkan kakak ke sekolah lama dia balik...Bukan tak sayang dengan sekolah yang sedia ada tapi biarlah..Kadangkala perubahan itu perlu ada demi untuk kebaikan juga..
Pagi2 lagi seperti biasa kejut kakak bangun tidur untuk siap2 ke sekolah...Takde le excited sangat sebab dia pun ok aje bila disuruh tukar sekolah...Yang pasti die seronok jugalah sebab dapat balik jumpa kawan2 lama dan cikgu2 lama yang masih mengenali diri dia...
Ohh lupa nak mention, kalau dulu nama sekolahnya Tadika Zon Pintar sekarang dah bertukar ke Tadika Auza...Tengok silibus pun ok...Yang penting sebelah petang ada kelas KAFA...Lagipun dia dah 6 tahun..It's good for her to learn "mengaji n solat"...Cikgu lama dia pun terkejut bila tengok dia n thanks to Allah sebab dia diterima masuk n Cikgu dia memang puji dia "she is the very smart person" masa kelas umur 4 tahun dulu...
Bukanlah nak kata KEMAS tak bagus tapi kalau ada yg lebih bagus it's more better aku invest more money to education anak2...Tak rugi rasanya pun...
Apa2 pun aku yakin kakak seorang yang "fast learner"...Dan aku sangat pasti yang dia akan menjadi pelajar terbaik..Insya-Allah..Semoga anak mama terus cemerlang..Biarlah berhabis duit janji anak2 mama selesa untuk belajar dan mendapat "the best education"...Semoga kakak terus cemerlang...Amin...

Kesibukan Yang Melanda...

Waduh!!! Lama sudah aku tidak berblog...Hampir sebulan bekerja di PUSPANITA dan hampir sebulan tak aku jejak blog kesayangan aku ini...Maaf tidak berkesempatan untuk update yang patut..
Bidang tugas yang berlainan..Kalau dulu di kewangan, busynya hujung dan awal bulan tapi di sini segalanya berubah..Dengan pelbagai program dan agenda...Almaklumkan dah jadi orang penting so, banyak la juga tugas yg menanti...Itu belum lagi tugas2 hakiki yang memang wajib...
Hari ni berkesempatan nak jengah blog..Jadi, jom kita menaip...Ok salam sayang buat semua...