MONEY!!!

Monday, June 11, 2012

Tukar Sekolah Kakak


Ohh lupa pulak mau bercerita...Hari ini buka semester sekolah baru...So, setelah berbincang baik dan buruk semuanya, maka aku dan Hubby mengambil keputusan untuk tukarkan kakak ke sekolah lama dia balik...Bukan tak sayang dengan sekolah yang sedia ada tapi biarlah..Kadangkala perubahan itu perlu ada demi untuk kebaikan juga..
Pagi2 lagi seperti biasa kejut kakak bangun tidur untuk siap2 ke sekolah...Takde le excited sangat sebab dia pun ok aje bila disuruh tukar sekolah...Yang pasti die seronok jugalah sebab dapat balik jumpa kawan2 lama dan cikgu2 lama yang masih mengenali diri dia...
Ohh lupa nak mention, kalau dulu nama sekolahnya Tadika Zon Pintar sekarang dah bertukar ke Tadika Auza...Tengok silibus pun ok...Yang penting sebelah petang ada kelas KAFA...Lagipun dia dah 6 tahun..It's good for her to learn "mengaji n solat"...Cikgu lama dia pun terkejut bila tengok dia n thanks to Allah sebab dia diterima masuk n Cikgu dia memang puji dia "she is the very smart person" masa kelas umur 4 tahun dulu...
Bukanlah nak kata KEMAS tak bagus tapi kalau ada yg lebih bagus it's more better aku invest more money to education anak2...Tak rugi rasanya pun...
Apa2 pun aku yakin kakak seorang yang "fast learner"...Dan aku sangat pasti yang dia akan menjadi pelajar terbaik..Insya-Allah..Semoga anak mama terus cemerlang..Biarlah berhabis duit janji anak2 mama selesa untuk belajar dan mendapat "the best education"...Semoga kakak terus cemerlang...Amin...

4 comments:

syawalsimpsons said...

mungkin dier lagi selesa kat sana kan...

Pn. Sheila@CC said...

InyaAllah... semoga kakak berjaya dlm pelajaran... :-)

aiENn cHAm said...

Amin amin amin

Marsya mmg murid yg bijak, insyaAllah kalau sy dpt prtikal di tadika Auza bole jumpe marsya lagi :D

MARIA LIZA said...

Insya-Allah ok kot...