MONEY!!!

Friday, April 27, 2012

Kami Ke Cameron Highlands-PART 1

Lama tak ke sana...So, pada tanggal 21hb April 2012, aku sekeluarga termasuk adik-beradik aku yang lain tidak dilupakan ayah & ibu meluangkan masa bercuti selama 3 hari 2 malam...Tempat penginapan kami namanya Villa Dahlia Apartment...Since adik-beradik ramai so, ambik pent house 4 bilik...
Aktiviti pertama setibanya kami di sana selepas check in of course le pegi Strawberry Farm...Tapi takleh petik strawberi pun...Just makan strawberi cecah coklat, minum air strawberi dahtu shopping la sikit2...Semuanya strawberi...Boleh tak aku taknak upload gambar sebab kes malas....Ha...ha..gambar semua dah upload kat FB tu yang taknak letak gambar kat sini...Malas nak edit...
Lawatan seterusnya Pasar Malam Tanah Rata...Amboi sakan shopping kat sini..Segalanya ada...Dari key-chain, FM, snow cap, baju, bantal, glove, shawl..Semuanya abis diborong...Murahlah juga...Bila dah selesai kami pulang semula ke apartment n prepare untuk BBQ sebelah malam...
Setting barang segalanya tentulah Mr Hubby n all my bros...Yang pasti Hubby memang terer bab BBQ ni..Dialah tukang hidupkan api, tukang kipas n tukang masak...Menunya ayam, kambing n sosej...Memang kiotrg perhabis semuanya malam tu...Semua happy sebab dapat BBQ sesama akhirnya...
Lepas ni jangan lupa baca PART 2 laks untuk cerita aktiviti selanjutnya...Kalau bercuti takde aktiviti memang tak best..Baik duk umah ajer...Ok next part pule...

No comments: