MONEY!!!

Friday, April 27, 2012

Cameron Highlands-PART 2

Hari ke-2, destinasi kami adalah Ladang teh...Kalau dah sampai sini tak sah kalau tak singgah..Betul tak??? Ladang Teh BOH...Adusss, jalan sempit tak hengat..Kami tiba di sana seawal jam 8 pagi...Nak naik ke atas aje ambik masa sebab sepanjang nak naik tu masing2 sibuk bergambar...Bila dah sampai atas tu, apa lagi borong la segala jenis perisa teh yang ada..Bukan selalu dtg pun...Selesai borong, mestilah lepak kat kafeteria yang disediakan sambil menikmati panorama indah ladang teh dari atas..Memang cantik...Yang pasti niat asal nak ke ladang teh tempat ombak rindu tapi sebabkan jauh dari tempat penginapan, kami ke ladang teh Brinchang aje...Dekat sikit...Tapi harge minuman dan makanan kat sini mahal siot...Dah namanya ladang teh, segala jenis air minuman semuanya teh la...
Dahtu semua orang ke Rose Centre tapi aku, my sis n my mother balik terus sebab anakanda Marissa tidur...So, tak berkesempatan la nak masuk Rose Centre....Bila dah seharian berjalan memang penatlah...Selesai makan tengahari masing2 terbongkang tidur menantikan aktiviti malam kedua pulak...
Next aktiviti kami malam tu, STEAMBOAT...Walaupun perut aku agak kurang untuk menerima tapi lapar punye pasal, makan aje la...Selesai makan kami semua ke Equatorial Hotel untuk berkaraoke...Masing2 sakan berkaraoke sampai kul 12 malam..Mana taknye 3 hours terus kitrog ambik...Karaoke disponsor oleh ibu tercinta...Cayalah ibu, walaupun ibu aku tak layan pun karaoke SEBAB tolong jaga cucu..Terima kasih ibu...Sayang ibu...Kami selesai berkaraoke terus aje lepak kedai mamak since perut dah lapar balik...Layan roti canai sampai 2 keping....Bila balik semua kepenatan terus tidur untuk pulang keesokkan harinya...Suara aku memang dah hilang terus...Seksi gitu..
Kami check-out sebelah pagi sebab nak sambung akitviti memborong sakan di pagi Isnin...Memang lagi murah la kalau shopping hari biasa...Sebelum balik, aku sempat borong strawberi, bunga n sayur2 fresh dan makanan2 lain...Apapun bercuti memang best..Destinasi seterusnya tak pasti lagi..Lepas ni kami akan pastikan kami akan bercuti bersama-sama dengan adik-beradik serta ibu n ayah..Waktu nilah nak happykan parents kita pulak...
To all my siblings, A.GG, K.YANA, MIN, OYA, EIQA, AIMAN, IJAT..Semoga ikatan persaudaraan ini kekal abadi dan tetap utuh untuk selamanya..Whatever it is u guys are the best..Tak lupa juga my Hubby & my bro-in law..Kalian berdua adalah sebahagian dari hidup kami...Penyambung warisan kami Marsya Ilmi, Marissa Ilmi, Iman Taufik & Amna Humayra..Mama sayang kalian semua...Yang pasti pelengkap kehidupan kami semua adalah ibu & ayah...Walaupun kami tidak dilahirkan dari perut ibu yang sama dan dari ayah yang sama kami tetap sentiasa bersama...Sayang kamu semua...