MONEY!!!

Tuesday, January 10, 2012

Ustaz Kazim, Ustaz Azhar idrus & Ustaz Don...

Apa kes tetiba aku citer pasal Ustaz2 ni??? Well, inilah Ustaz2 yang sedang menular "kepopularan" mereka di kalangan rakyat Malaysia...Yes, suka sangat tengok tiga2 Ustaz ni bagi ceramah...Masing2 dengan gaya tersendiri...Yang pasti tiga2nya kelakar dan penuh dengan keselambaan...
Ustaz Azhar Idrus nipun aku jarang tengok dia tapi selalu gaks dengar orang citer2 pasal dia...Bila tengok dia berceramah dengan dialeknya, lawaknya memang seronok...
Ustaz Kazim dengan lagu2nya...Ada ajer kaitan lagu dengan isi2 ceramah dia...Agaknya beginilah cara ceramah alaf baru...Ye ler tu takde ler orang bosan sangat...Almaklumla, "orang2 kita" ni kalau dengar ceramah berapa kerat sangat yang fokus untuk mendengar...Dengan adanya penceramah2 sebegini, dapatlah menarik minat2 golongan muda-mudi untuk dengar ceramah...Tak kering gusi dibuatnya...Dan yang pasti "confirm" tak bosan dan terus melekat di hati dan sanubari kita semua sebagai umat Islam hendaknya...Insya-Allah...



Ustaz Azhar Idrus (google)


Ustaz Don Daniyal(google)


Ustaz Kazim Elias (google)

1 comment:

Mama Ema said...

plg femes ustaz azhar...dgn loghat dia..