MONEY!!!

Friday, April 29, 2011

Eeeiii Perasannya!!!

Nyampah tul aku kalau jumpe orang yang cepat perasan ni..Maksudnya "SYOK SENDIRI" la...Terutamanya lelaki..Eh tolong la..Cam macho, cam hensem..Ya Allah, jauhkanlah diri aku dari insan2 sebegini (Ha siap berdoa tu)..Oh tidak kenapa la aku boleh jumpa dengan orang camni??? Agak2nya la kat tempat korang masih wujud tak lelaki2 cenggini??? Tapi aku rasa kat mane2 pun mesti adakan.. Tak sanggup rasanya...Well, aku rasa kau ni biasa je tapi apesal kau perasan sangat cam semua pompuan syok kat kau.. OH NO..NO...Please la...


Jadi pada mereka2 tolong la ye 'JANGAN CEPAT PERASAN" ok..Tak rela tau nak adap...Pesanan ikhlas dari Encik Monyet yang tengah tutup mata kerana monyet ni pun tak sanggup nak adap orang yang perasan...Ha...ha..ha...

Blog kena delete kalau tak guna gmail...

Eh korang dah tukar ke email blog korang kpd GMAIL??? Betul ker kalau tak guna email gmail blog kena delete??? Ada sape2 boleh menjawab persoalan ini sebab banyak sangat rumours..Betul ker???? Blog aku ni pun dah bermasalah bile tukar email..Bile dah 2 profile ni boleh ke orang lain baca blog aku??? Ah tensi betul nak betulkan keadaan blog seperti sediakala...Bile dah try2 buka settings lak, jadi lain lak...Semalam aku dah suarakan permasalahan aku tapi nampaknya tiada feedback...Agaknya betul la, dah takleh buka kot blog aku ni...Oh tidak! Habis tu camne ni??? Takpe le ini ala2 luahan hati & perasaan aku berkaitan permasalahan yg tak dapat aku selesaikan..Biar aje le ada 2 profile...Sebab tetap orang yang sama menulis di blog ni...

Thursday, April 28, 2011

Ala camne ni???

Ada sesape yang terer pasal IT untuk aku minta tolong...Since semua orang duk sibuk suruh tukar email blog kepada gmail maka, aku telah menukarnya...Yang jadi masalah sekarang ni apabila blog aku sudah ada 2 profile..Cuba korang tengok kat "PROFILE" aku tu...Bila nak delete salah satu blog tu, aku dah confuse sebab ayatnye tertulis bahawa aku tak boleh update new post lagi...Camne yek??? Dahtu tak boleh nak setting or update ape2 yang berkaitan dengan "wall blog"..Dahtu camne ni ye??? Sebab aritu tengok tutorial Cik REDBLOODSNOW TAPI bile masuk kat "permission" tu takde pun tercatit ape yang tertulis...Update still boleh update tapi takleh nak setting baru/upgrade ape2 yang patut...Eh tolong la ye...Kalau ada yg sudi tu...

Wednesday, April 27, 2011

Happy Birthday Ayang...

Happy Birthday to my Hubby...Actually, besdaynya semalam tapi baru nak update blog hari ni..Kiranya BELATED BIRTHDAY la ni..Gambo2 telah ku upload di FB..Tapi leh gak share kat sini a few pics...Takde le meriah & besar2an pun..Makan2 ajer...Since my Hubby tak mkn kek so, aku decide untuk beli cup cakes jer...Nanti bazir lak beli kek besar2...Dah le SECRET RECIPE tu mahal...Wah taste taknak kalah... The best part aku nak citer peristiwa semlm ialah satu hari aku saja taknak wish kat Hubby aku..Saje le buat2 tak ingat...Siap pagi2 tu bagi hint kata kat kakak "Anak ayah dah besar, dah 29 tahun"....Eh anak ayah ke atau ayah??? Konon nak bagi hint kat aku ler tapi aku buat dek ajer...Tengahari tu kuar dgn anak2 pegi The Curve...NO GIFT sbb dah bagi in advance....Just a simple music birthday card with kakak's hand writing...Sangat emo because anak aku dah pandai menulis...It will be unforgettable birthday because of kakak's 1st hand writing..Dan Hubby aku sangat terharu sebab kakak tulis sendiri walaupun hand writing tak cantik...Kat bawah ni a few pics kami di NAILI'S PLACE...Very the cozy place ok...Good service & nice food...Yang peting perut kenyang....Alhamdulillah...










Selesai la sudah...Well, tertinggal lagi satu citer..Tema kami semalam adalah "MERAH"...Lagi satu Hubby aku ada TWIN...Jadi, kami sambut bersama TWIN dia satu famili...

Lega Dah selesai...

Ha ape yang dah selesainya??? Hari tukan aku ada citer yg aku punye 1st paper LAW 27hb April...Yes, alhamdulillah aku dah lega sebab dah selesai juga paper yg aku rasa tough juga ler...Wah study giler semlm...Siap tidur awl, kunci jam kul 3 pagi nak study...Wah memang sangat rilek & tenang dapat study di waktu mereka2 semua sedang tidur...Amat risau ok takut tak sempat masuk dewan sbb kuar rumah kul 7.30 pagi...Paper start kul 9.00...Setibanya aku di dewan pada pukul 8.30 pagi..Oh masih sempat lagi untuk ke tandas..Aku ni bile nervous sangat cenggini le..Asyik rasa nak "membuang" ajer...Sudahnya 8.45 baru masuk dewan...Ha...lega...It's quite tough but masih boleh jawab..Dah..sudah..malas nak nak pikir lagi..Next paper on 1st Mei..Ahad kul 2.15 petang..Eh ape ke jadahnya la diorg buat exam time orang cuti...Eh diorg ni tak tau ke aku nak rehat hari Ahad..Dahle tu petang lak...Adus...Nasib la ye...

Saturday, April 23, 2011

Anak2 sekarang...


Bagus ke tak sebenarnya kita expose kat anak2 kita ni pasal PSP, PS2, PS3 N segala bagai games online ni??? Ada orang kata bagus sbb buat otak diorg berpk...Tapi dlm keadaan lain lak, yg tak bagusnya ialah takde keje lain dibuat selain dari adap games2 ni....Sekali-sekala boleh ler kot...Cam anak aku, MARSYA, telah didedahkan dengan games online semenjak umur 4 tahun..Now ni dia lak lagi expert game tembak2..Siap boleh ajar ayah n sepupu2 lain...Tau jer setiap function..Aku nipun tak pandai nak aim & shoot tapi dia punye aim memang tepat...Kena ajer...Ha korang laks games ape yg korang terer???

Friday, April 22, 2011

Eh korang dah study???

Semalam adalah hari yang tiada aktiviti berkomputer kerana sistem di ofis mengalami gangguan dari mula aku on pc sampai aku off pc..Jadi, sia2 aje le aku duk depan komputer semlm tanpa membuat ape2..Nak update blog pun xleh ler...Ni nak tanye korang2 yang student cam aku kat UiTM ni dah start study ke lum??? Aku??? Eh korang jangan ler tanya aku...akukan tanya korang..Kalau ikut aku tengok mood le..Tapi 2-3 hari ni mood blajar cam tak muncul2 jer...Study pun ala2 manje gitu..Study ker??? Yang pasti tinggal 4 hari untuk aku berhadapan dengan 1st paper ye...So, korang2 semua jangan tak study..Study, study yer...Pada mereka2 yang dah abis paper (khas untuk U lain ler)...Good Luck for ur result...

Wednesday, April 20, 2011

Best Friend Dato Siti pregnant...

Yes! Tajuk paper yang sangat menarik perhatian aku hari ni ialah best friend Dato Siti, Krisdayanti dah pregnant 4 bulan...Wah senang betul diorg berbicarakan..Mengakui kesilapan mereka & terus kawin..Tapi aku wonder, kalau ikut hukum perkahwinan diorg tak sah kerana Krisdayanti mengandung..Diorg perlu tunggu baby dilahirkan, kemudian tunggu tempoh eddah baru boleh kawin...Kesian anak yg bakal lahir tu..Kalau dia tahu yg dia adalah anak luar nikah...Dahtu nak buat camne??? Nasi dah jadi bubur..Sepatutnya Krisdayanti tu sebagai seorng muslim, kena la bagitau kat laki dia tu hukum-hakam dalam Islam ni..Ini tak dia pun sama naik gak..Terlalu ikutkan nafsu sangat..Ceh cam ustazah lak aku...Tapi aku memang takleh terima statement diorg kat dalam paper tu...Entahla manusia ni macam2kan...
Kris dan Raul-Google-

Pernikahan mereka-google-

Tuesday, April 19, 2011

Obesiti...Kurangkan nasi lemak..

Kurangkan penjualan nasi lemak hanya seminggu sekali di sekolah..Wajar atau tidak???Dahtu budak2 sekolah ni nak makan ape ye??? Sebenarnya ada baik & buruknya bila kurangkan penjualan nasi lemak ni...Aku sendiri bersetuju sekiranya kantin2 sekolah mengurangkan penjualan nasi lemak kepada budak2 sekolah ni selain dari makanan ringan seperti "jajan, nuget, burger dsb"...Bukan apa makanan2 camni la sebenarnya meningkatkan obesiti dikalangan kanak2..Dan kita sebagai ibubapa pula kena la juga kawal pemakanan anak2 kita terutamanya anak pompuan..Memang le masa kecik comei ajer tapi bila dah besar diorg akan rasa rendah diri dengan saiz badan diorg...Lagi satu obesiti ni juga punca pelbagai penyakit...Kalau nak kawal pemakanan anak2 ni, kawal la dari sekarang..Jangan nanti dah obes, baru la nak kawal..Ha kan dah susah..Camne???

Nasi lemak memang menarik..Kalau boleh nak makan pagi, petang, siang & malam...
Budak2 yang dah obes-Google-
Korang boleh tahan tak kalau sehari tak makan nasi lemak??? Aku pun sekarang dah kurangkan makan nasi lemak hanya seminggu sekali..Itupun bergantung pada keadaan...Jadi, kalau korang nak kurangkan anak korang makan nasi lemak, mak bapak le kena kurangkan dulu..Tak gitu??? Baru la betul...

Alkisah yang penuh tragis...

Salam semua bloggers...Kisah bermula kelmarin iaitu pada hari Sabtu apabila kedua-dua pam susu aku elektrik & manual tak dapat digunakan..Oh tidak! apa harus kulakukan kerana tanpa pam susu, maka tak dapat la aku nak tambahkan stok susu untuk anakanda Marissa dan maka dengan itu aku akan mengalami "bengkak susu"..Alternatif??? urut sendiri pakai tangan dapat la 1oz..langsung  tidak memberangsangkan...Balik sajer dari kelas Sabtu lepas terus suruh Hubby betulkan juga pam elekrtrik tapi dia buat dek ajer..Nasib baik le duk umah so, takyah le nak ngepam susu sbb adik direct feeding...Ahad siang pun Hubby tak buat ape2 sbb kami ke Mutiara Boling untuk "Bowling Tournament" yang dianjurkan oleh ofis aku...Malam baru nak betulkan tapi malangnya tak dapat diperbetulkan kerana telah mengalami "leaking"..Apa lagi nangis la aku sbb memikirkan apa yg bakal terjadi hari Isnin tanpa pam.. Maka semalam, pagi pukul 9.30 aku telah ke SARAKIDS, Shah Alam semata2 untuk mengepam susu dan membeli pam susu baru....Wah! Pam baru lagi..Meh tengok pam baru aku design khas oleh owner SARAKIDS, Puan Farah Farhan (Pakar Laktasi)...Very the sempoi person n friendly...Thanks to u sebab sudi melayan saya...
 
MODU Breastpump...


With her 2 kids & husband


Thursday, April 14, 2011

Telur Rebus dengan Air Kencing


Aku sendiri tak pasti sama ada perkara ini sahih atau tidak..Yang pasti pagi ni aku telah menerima email ini dari kawan aku...Dan ini adalah petikan dari email tersebut:-

RATUSAN telur direbus dengan menggunakan air kencing di wilayah Zhejiang, China dengan menggunakan resipi berusia ribuan tahun lalu.
BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang, timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa. "Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari. "Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya," katanya. Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk ..



Telur yang telah siap direbus dengan air kencing

Bersiap-sedia untuk merebus telur dengan air kencing

Telur2 yang sedang direbus dengan air kencing

Air kencing yang dikumpul dalam baldi
Eeeii geli-geleman gak aku tengok..Diorang nikan sampai air kencing pun boleh jadi bahan rebusan telur...Agak2 ada ker orang mkn??? dah sah lah diorg2 je le yg mkn..Kalau aku TIDAK la ye..Ada ke air kencing manusia boleh dibuat ubat...macam2 dunia sekarang ni..

Tuesday, April 12, 2011

Fokus ok!!!

Waaa...mau nangis rasenya...Semlm aku dapat result test 1 paper LAW..Ohhh tidak..sangat tidak sesuai tau..sangat2 benci dengan ape yg aku dapat..Akukah yang sengal??? Oh tidak!!! Wahai lecturerku, Miss Sarina, tolong "LULUS"kan aku...Aku memang study masa test tapi cam tak biasa lak, bila dah adap soalan mesti "LOST"...So, Maria stay focus, jgn give up..Strive for the success...Since, LAW is my 1st paper, that is on 27th April, still ada masa untuk struggle giler2 ni...Insya-Allah, set mind "AKU PASTI LULUS"...Yeah..semangat camni yang kita nak...

Bengang giler siot-google-
So, pada mereka2 yang bakal menduduki "FINAL EXAM"...
Good Luck from me n to me too...

Kuantiti atau Kualiti??

Jika diberi pilihan antara kuantiti atau kualiti, yang mana satu pilihan hati??? Ha korang mesti wonder ape yg kuantiti, ape yang kualiti...ANAK la wei...Since I'm a mother of 2 daughters, of course I will talk about children...Ha meh nak citer sama dengan bujang2 sekali so that, yang bujang2 ni boleh la planning dari awal...

Yang mana satu???
Masa zaman tok, apak, nenek moyang kita dulu, rasanya tak pernah terpk pun diorg pasal kuantiti atau kualiti nikan...Yang diorg tahu ramai anak, murah rezeki...Itu memang aku akui tapi zaman sekarang ni masihkah relevan lagi kuantiti anak tu??? Entahla TAPIKAN yang pasti zaman sekarang ni semua perkara kena rancang termasuk le merancang anak..Kalau dah rezeki ramai anak, Alhamdulillah...Yang pasti rezeki ada anak atau takde semuanya ditentukan oleh Allah...Orang dulu tak pening kepala pun nak antar anak kat sekolah mane...Bijak n menjadi gak...Sekarang ni mcm2 jenis sekolah ada..Pilih jer yang mana tapi ongkosnye juga kena ada ya! Dulu takyah nak pakai bibik tapi sekrg perlu ada bibik untuk tolong uruskan rumah ye...Almaklum la masing2 berkerjaya...Ada la bezanya dulu mak2 semua duk kat umah jer, bapak2 je pegi kerja..So it's fair & square kalau mak2 buat kerja dari A to Z...Now ni..no..no..no..hasben pun kena sama2 buat keje rumah..Mana bolehkan isteri sorang2 buat keje..Dah le sama2 pegi keja, penat sama2 tapi bile tang anak & keje umah, dia buat dek jer...Seb baik le laki aku pandai layan anak2..Thanks ye Yang sebab jaga anak2 masa ketiadaan mama....
Good Quality

Yes, bagi aku tak kisah le kuantiti atau kualiti..Yang penting anak2 terjaga dengan sempurna serta dapat kasih sayang yang sempurna...Mengenangkan sekarang ni "BAJET" untuk anak2 melebihi segalanya jadi kuantiti perlu dikurangkan untuk menghasilkan kualiti yang "PERFECT"...Itu pilihan aku & Hubby...Asyik duk sibuk nak kumpul harta dunia je, anak2 terabai..Padahal anak2 adalah harta kita di akhirat kerana doa anak2 yang soleh & solehah sahaja akan dapat membantu kita di sana kelak...Ape2 pun terpulang pada setiap individu sama ada kuantiti & kualiti tapi bagus gak kalau ada dua2..Mane le tau kot tercalon "IBU MITHALI"..Ngeh..ngeh..Mampukah aku???
Anak ramai atau anak sorang???

Saturday, April 9, 2011

Saiz Badan...Ada masalah ke???

Semlm tak sempat nak update blog sbb cam bnyk keje...Banyak ker??? Anyway, aku tengah layan AF9 ni sbb tak tau nak layan citer ape dah...Mula cam taknak layan tapi layan aje le...Ok berbalik pasal isu di atas...Well, memang ada sorang peserta AF9 ni yang rasa rendah diri sangat dengan saiz badan dia...To me size doesn't matter coz the most important thing is ur talent...Beautiful is just an extra package...Nowadays, most of the singer even the actors & actresses are "FAT" but  they are success in their career...So, either you are fat or not, please don't feel "down"...

Antara mereka2 yg bersaiz besar tapi berjaya dalam karier seni...
-Dina-
Enot

From teacher to singer...
Syanie

Thursday, April 7, 2011

Kastam sudah goyang...

Abis le KASTAM kali ni...Bila SPRM datang "ambush", semuanya sudah goyang..Dari yang kecik2 kastam sampai yang besar2..Sana-sini dalam paper duk citer pasal rasuah kastam...Sampai bila bende2 camni akan berkekalan??? Aku pun tak paham nape mesti ada rasuah di kalangan orang2 gomen ni...Tak berani gak nak komen lebih2 sebab aku juga adalah penjawat awam...

Logo Kastam-google-
Kes yang sama berulang lagi seperti kes Teoh Beng Hock...Adakah itu penyelesaian terakhir dari terbongkar segalanya??? Kerajaan rugi berbillion2 ringgit hanya kerana wujudnya mereka2 sebegini...Diorg kaut untung atas angin, hidup dilimpahi kemewahan dengan duit tak berkat...Apa sebenarnya yang diorg cari dalam hidup ini??? Semuanya hanya bersifat sementara...Yang kereta mewah, rumah banglo mewah semua abis nak digali oleh SPRM...Untung iye jadi kastam ni..Buat duit kaw2, dahtu kena tangkap, padanlah muka..Kesian kat anak bini dan keluarga...Mana nak letak muka...Teringat satu kes yang pernah diceritakan oleh seorg pegawai SPRM masa aku attend Induksi di Nilai, Negeri Sembilan...Anak sampai taknak pegi sekolah sbb bapak dah kena tangkap..Bile pegi sekolah semua kwn2 ejek..Yang si isteri sampai disisihkan oleh masyarakat...Kesian mereka...Tapi apa nak buat..Itu belum cerita lagi duit yang tak berkat yang dah jadi darah daging...Nauzubillah...Adakah mereka2 ini tahu hukum atau sengaja buat tak tahu??? Tepuk dada, tanyalah Iman...
Anti Rasuah-google-

Aku tak kisah pun...

Apa nak kisah hal orang...Lantak pi la depa...Tak kisah ler nak kutuk ke, umpat ke aku tak heran..Pelik tak kalau selalunya orang pompuan ni yang lebih terkenal bab "KATA2" tapi ni tak orang lelaki pun dah sama naik...Ishhh tak paham tul aku tapi takde mende pun yg pelik sekrg..Biasa le orang lelaki pun nak join sama bab 'KATA2" ni...

Lelaki pun sama..-Google-

Kalau nak kata bende2 yg baik itu aku suka tapikan kalau bende2 tak baik ni udah2 le tu...Penat gak telinga bile mendengarkan...Baru nak tambah pahala dah tambah dosa lagi..Dahtu camne??? So, friends MYOB!!!

MIND YOUR OWN BUSINESS

So, camne nak elak dari "KATA2" orang ni??? Kekdg tu tanpa diduga terjebak jugak..Itu biasa tapi terpulang pada keadaan & topiknya...The best way is "BUAT DEK JER"...Ha kan senang tak siapa kisah pun...Aku pun tak kisah..Lantak le, biarkan mereka "BERKATA2"...

Wednesday, April 6, 2011

Anak2 amanah Allah

"Cuba fikir kembali di mana silapnya sehinggakan perkara sebegini boleh berlaku...Tetapi kita juga mahu sampaikan mesej yang sejelasnya kepada mereka yang diamanahkan menjaga anak-anak, jangan sesekali menidakkan tanggungjawab dan amanah"

Inilah petikan kata2 yang aku ambik dari Harian Metro hari ini berkaitan dengan kematian seorang budak lelaki yang baru berumur 7 tahun...Kesian betul aku baca kisah budak ni...Dah le anak yatim, sampainya hati Cikgu dia buat camni...Tak boleh dibayangkan kalau anak2 aku berada di tempat budak tu..Sayu hati bila melihat keadaan budak tu...Tak sedar ke bahawa anak2 itukan amanah Allah...Jadi didik & lindungilah mereka dengan penuh tanggungjawab dan kasih sayang bukan dengan mendera secara fizikal..Yang buang anak dah satu kes, dera anak pulak...Apa lah nak jadi dengan manusia sekarang..Dah hilang ke rasa kasih sayang dalam diri...Sedarlah semua dan fikir lah secara rasional...Jangan terlalu ikut emosi amarah...Renung2kanlah petikan ayat di atas..Moga kita semua jadikan ia satu pengajaran dan ambillah iktibar dari apa yang terjadi...Kalau tiada anak2 siapakah yang akan mendoakan kita kelak tatkala kita telah dijemput menghadap Illahi...
Anak2ku...

Semoga menjadi anak2 yg solehah & sentiasa mendoakan Mama & Ayah

Mereka adalah amanah Allah...

2hb April sudah berlalu

Aku dah teringat tapi sebabkan bnyk sgt komitmen terus terlupa...Apa kes 2hb April??? Anyway, ni nak bagitau 2hb April tu tarikh perkenalan antara aku dan Hubby aku..Wah kelas gitu 'PERKENALAN" lagi..Iye tanggal 2hb April 2001 aku kenal hubby aku..masa ni muka cute-mute lagi (eh sekrg pun cute gak walaupun sudah 10 tahun berlalu..Kirenya dah 10 tahun aku kenal Hubby aku...Tapikan walaupun dah 10 tahun kenal tapi sebenarnya belum 100% pun kita boleh kenal pasangan kitakan...Sometimes, kita rasa kita dah kenal luar & dalam tapi the more kita nak kenal dia, the more yg kita belum tahu lagi rupenya...Alhamdulillah, setiaku masih di sini...Cepat betul masa berlalu...Moga ikatan ini terus berkekalan walaupun banyak cabaran yang dihadapi...Almaklumlah adat berumahtangga ni, ada pasang surutnya...Ape yang penting "KERJASAMA"...

Ni gambo TAHUN 2005.(Hari pernikahan kami)
Transformasi selepas 10tahun korang tengok le gambo kat sidebar aku tu...
Ape2 pun aku tetap nak wish 'SELAMAT ULANGTAHUN PERKENALAN KE-10"..Tunggu bulan Mei lak untuk wedding anniversary...Tapi biasa ler selalunya bab tarikh2 penting ni orang pompuan jer yg selalu ingat tapi kes aku lak, aku selalu gak terlupa tarikh besday Hubby aku...Konon nak wish kul 12tengah malam sekali "TERTIDOR" daa...So, takde le surprisenye...Esoknya baru nak wish..he..he..he..

Tuesday, April 5, 2011

Kena Tipu Beb...

Andakah korang pengguna MAYBANK2U yang tegar??? Kalau jawapannya YA, berhati2 lah ye dengan penggunaan MAYBANK2U..Sebelum ni aku memang pengguna MAYBANK2U yang tegar tapi semenjak kes duit aku hilang aku terus boikot guna MAYBANK2U...Iye mungkin aku bodoh masa tu sebab dengan secara tidak sengaja telah memberi kata laluan kepada "PISHING EMAIL' yang tengah hangat diperkatakan sekrg...Tapi aku puas hati sebab Customer Service tu kena "BAMBU" dengan aku...Abis semua aku "ALL OUT"...Tak abis2 nak bagitau "WE KEEP ON ALERT OUR CUSTOMER"...So, aku soal balik "WHAT IS UR ACTION TO IMPROVE UR SECURITY??? Dan selepas itu..SELASER2 NYA LA...Nasib kau la ye, kena bambu ngan aku..Ngeh..ngeh..
Front page MAYBANK2U-GOOGLE-
Tetiba hari ni, baca dalam KOSMO pasal MAYBANK nak improve diorg punye sistem..Ha bagus la tu..Dah ramai yang hilang duit baru nak take action..Sori la aku takkan percaya sama MAYBANK2U..Maybe lepas ni nak cuba CIMBCLICKS/RHB/HSBC tapi aku find out dari blog MAMA ZHARFAN pasal sistem yang HSBC pakai..Memang "very the" sangat secure tau...Bagus betul HSBC ni..Memang terjamin la duit kita sbb kita jer yang pegang sistem tu..So, cuba korang baca blog mama zharfan berkenaan dengan Internet Banking yang laindari yang lain...Ok ler take care semua...

Yang Mana satu Pilihan Hati

En3 ini khas untuk kaum HAWA..Lelaki pun boleh baca or bagi komen ye...Zaman sekarang ni kan pompuan ramai sangat yang demand...Opps jangan terasa ye...Aku cakap berdasarkan fakta ok sebab ADIK aku pun camtu...Ohhh adikku jgn marah sajer jer tapi kau memang demandkan...Ye le bukan apa kekdg pompuan ni kena le demand demi jaminan masa depan...Almaklum la zaman sekrg ni semuanya pakai duit...Ohh itu kalau demand nak lelaki kaya..Camne pulak demand lelaki hensem...Hensem sangat ke??? Kalau hensem sangat pun susah..Susah nak jaga, kekdg sakit hati je rupanye "KASANOVA" takpun "GAY"..OMG, tolonglah ye...Minta dijauhkan dari semua ini...So, korang nak yang macammana??? Kalau aku "YANG SEDANG-SEDANG SAJA"..Ha..ha..ha..(Boleh la ckp sebab dah kawin, kalau tak mau demand gaks)...Adakah anda mau sehensem mereka di bawah ini...Mereka2 ni boleh la dikategorikan 'HENSEM" juga...
Anuar Zain

Brad Pitt
Tom Cruise
Leonardo Di Caprio
Hirthik Roshan
Sharukh Khan

GIRLS....jangan demand2 sangat tau...Nanti sampai ke tua tak laku ok...Zaman sekrg ni dah le ramai pompuan dari lelaki...Korang kalau nak demand2 nak cari yang kaya kena le cari yang berumurkan, ala2 bapak & anak takpun terpaksa la jadi no.2 ke, no.3 ke or yang paling last 4..Rela ke??? Tak rela mak!!..Takpun kena la pandai tackle anak2 dato, tan sri or mane2 anak jutawan kat Malaysia ni..Lagi bagus kalau dapat yang dari oversea...Apapun aku nak bagitau korang, jodoh semua di tangan TUHAN..Dia yang menentukan tapi kita sebagai manusia kenalah usaha..yang penting jangan "choosy" dalam erti kata lain terlalu memilih...Apa2 pun kena lah pandai pilih yang terbaik sebab kalau boleh pilihan hati kita ni bukan setakat sedap mata memandang tetapi sedap juga dari pandangan mata orang lain terutama keluarga kita...So, yang mana satu pilihan hati?? Yang kaya atau Si hensem??? Kalau dapat dua2, ALHAMDULILLAH...Jadi renung2kan dan selamat beramal...

Monday, April 4, 2011

En3 anakku kena dera

Well, jgn salah sangka tau..takde le maksud nak dera anak pun...Ni ala2 gurau manja jer...Last 2 weeks balik kampung husband..Berkumpul reramai..So, memasing balik n bawa la anak2 kecik yg masih proses membesar...Saing2 Marissa ada 4 orang dan dia sorang jer pompuan yang lain semua hero...Memandangkan die sorang jer heroin, abis semua hero2 kena buli & belasah dgn dia..Amboi anak aku ni tak padan dgn anak dara...kesian kat hero2 yang lain tu..Siap kena tarik rambut, kena ketuk, kena pukul, kena tampar dsb...Akhirnya ayah dah geram sgt ikat ler tangan yg tak reti duk diam..Asyik nak buli orang jer...So, begini ler jadinya asyik nak membuli anak bujang orang jer....
Bersedia untuk diikat oleh Ayah
Dah kena ikat..Sian anak mama...
Sebenarnya ada gambo kesudahan dia menangis tapi tak dapat nak upload la pulak...Anyway, sian juga ler meminta simpati dari semua orang...Tu la adik naughty sangat...Suka sakat orang..Tu belum lagi part kat umah asyik buli kakak jer..Seb baik ler kakak tu beralah jer...

Anugerah Bintang Popular 2011

Pagi ni buka blog n tengok kat bloglist takde ker orang nak update citer pasal Anugerah Bintang Popular...Korang rasa keputusan semalam tu ok tak??? Aku rasa keputusan semlm ok tambahan show pun menarik n tak boring ler dengan gabungan ketiga2 pengacara, ZIZAN, KE & SHIRA...Memang giler & slamber..Suka tau!!

-Google-
Tapikan yang cam busan sikt persembahan Ella, Shima & Alyah...Ceh mati2 aku ingat Shima (Teringin) sekali org lain daa...Ella memang tak dinafikan otai rock n aku rasa dia jer yg menyerlah kat atas pentas tu...Shima tu cam tak kuar suara je...Alyah so & so...Ape pun nak wish CONGRATULATION pada SAM kerana telah merangkul Anugerah Bintang Paling Popular 2010..Memang berbaloi sbb tahun lepas memang dia all out and filem yg die berlakon pun memang meletup...

Shaheizy Sam-Google-
Fasha Sandha walaupun penuh dengan kontroversi tapi peminat masih sokong dia..Well, she's talented...Peminat dah pandai sekrg...Tak kisah la dia penuh dengan kontroversi atau tidak tapi dia sangat commit dengan kerjaya dia dan lakonan dia memang hebat...Well, congrat to you too...

Fasha Sandha
Dah le aku rasa korang pun semua tengok ABPBH 2010 semlm kan..So, sape2 ada result penuh boleh la share sesama..

Friday, April 1, 2011

KOSMO-Lima Fakta

Ada sape2 dah baca KOSMO hari ni..takde ape2 pun just nak share muka surat 36, bahagian PESONA berkaitan dengan Lima Fakta...Dan salah satu faktanya adalah bertajuk 'KEBAIKAN JANGKA PANJANG SUSU IBU"....Kalau rajin baca la ye..Mari baca faktanya:

PENYUSUAN badan kepada bayi baru lahir mempunyai banyak kelebihan baik untuk jangka masa pendek atau panjang. Satu kajian mengesahkan remaja yang menyusu badan semasa kecil mempunyai otot kaki yang lebih kuat daripada mereka yang mengambil susu formula.

Enrique Garcia Artero, penulis prinsipal kajian tersebut dan penyelidik di University of Granada menemui bukti analisis mengenai kaitan antara tempoh penyusuan badan bayi dengan keadaan fizikal mereka semasa remaja

Artero mendapati remaja yang menyusu badan selama tiga hingga lima bulan atau lebih enam bulan tidak mengalami masalah dalam latihan aerobik dan kekuatan otot berbanding mereka yang tidak menyusu badan langsung.

p/s: Apa lagi mari lah kaum ibu semua..Susui la anak anda...Banyak kebaikannya...

Pegi kelas...

Meh sini aku nak citer sikit pasal perjalanan aku ke kelas...Ari tu kan ada aku citer sikit2 aku belajar kat mane...Korang leh scroll gambo kat bwh ni ye..

.....
......
......
......

Sampai jer terus parking kereta...Ni kat tempat parking ler...Nampak tak kereta aku yg tengah tu ye...

Ha yang ni lak Fakulti aku..Gambo ni diambik dari kereta aku...So, boleh tak korang imagine jauh fakulti aku dari tempat parking...

Nun di atas sana ok...Jauh jugak ye...

Ini tangga yang perlu aku daki untuk sampai ke puncak fakulti..Ni baru half-way tau...

Baiklah misi mendaki tangga bersama kekwn...Setiap hari aku perlu daki tangga ni untuk sampai ke kelas..Korang bayangkanlah camne le "LEMAK" di badan nak maintain kalau dah kena naik-turun setiap hari...Penat tul...

Ok dah semakin jelas fakulti aku...baru separuh tangga lar...

Akhirnya..sampai jua aku ke kelas..Yang pasti pemandangan ni di ambik dari tingkat 4 fakulti aku..Cantik tak view ni...

Another view kat Uitm...Yang tinggi tu Fakulti Engineering..
Baik lah aku rasa setakat ini dulu alkisah aku pegi kelas..Yang pasti dah 7 semester aku di sini..Masa pregnant selamat la sebab boleh parking kat atas..Since dah ada "BOOM GATE" tu yg semua student kena parking kat bwh dan menapak ler naik tangga..nasib la ye demi ILMU...