MONEY!!!

Tuesday, December 13, 2011

SBPA menguntungkan atau sebaliknya???


(google)


Well, tajuk hari ini lebih kepada pendapat anda semua mengenai isu yang sedang hangat di pasaran terutamanya kepada semua penjawat awam...So, rakan2 blogger yang merupakan penjawat awam, apakah pilihan anda??? Aku sendiri merasakan ada kebaikan dari segi kenaikan gaji tapi ada juga beberapa perkara yang tidak menguntungkan tapi takpe ler aku taknak sebut DAN malas nak citer pun...Yang pasti pada 15hb Disember ini, aku akan menandatangani borang opsyen memilih SBPA tetapi kekal pencen umur 58 tahun...Tak sanggup mak nak keje sampai 60 tahun...Kalau diberi pilihan 50 tahun, aku pilih ajer 50 tahun...Apa yang pasti kalau nak tahu apa2 perkara dan fakta mengenai SBPA ni, adalah lebih afdal follow ajer KPPA, JPA kita yek...Kalau tau dari mulut orang lain ni, banyak sangat tambahan fakta pulak...Apa2 pun kepada semua penjawat awam, Selamat Menandatangani Opsyen SBPA...

3 comments:

Anum said...

anum esok taklimat

eB ezrin said...

eB kalo x amek 60 thn x ckp 30 thn berkhidmat. hu3

cikpuanhady said...

huhuh..me yg tgh cuti tanpa gaji ni tak tahuler cemana..tapi me amik kwsp aje..nak kena sign jugak ek? agaga..