MONEY!!!

Thursday, December 1, 2011

Kaunter Tol bukan tempat tukar duit kecik


(google)


Sori yek, ada tukar duit kecik tak??? Eh, hello, ini bukan kedai runcit tau...Suka-suki nak tukar duit kecik...Itulah yg terjadi beberapa hari lepas di Tol Batu Tiga bila ada pemandu nak tukar duit kecik mengakibatkan kereta berderet di belakang...Takde sivik apa or saja tak paham??? Yang pasti tolonglah, kalau dah nak lalu tol tu cepat2lah sedia duit kecik jangan nak nyusahkan orang lain laks...

Well, aku pun pernah gaks hulur RM10 untuk bayar tol sebanyak RM1.10 tapi dengan nada lemah-lembut aku akan berkata "minta maaf ye Dik, akak takde duit kecik"...Dahtu jangan laks bagi RM10 tu aje, bagilah RM10.10 so, takde le nyusahkan Adik tu nak kira dit 90sen laks...Kalau cakap elok2, sejuk sikit Adik, Abang, Kakak atau Makcik, Pakcik kat tol tu nak pulangkan duit...Tak gitu???

Apa yang pasti, tolong yek jangan jadikan kanuter tol sebagai tempat untuk tukar duit kecik...Dah le nyusahkan budak tol tu, nyusahkan pemandu2 lain gaks...Tapi kalau nak cepat kita pakai Touch & Go, kan senang, cepat dan mudah...

5 comments:

azam said...

biasa byk duit kecik......

hehehe...nak mintak tukar susah la...hehehe

aizamia3 said...

betul.. kesian pada pemandu yang dibelakang dok tunggu turn.. kan dah tau nak guna tol, maka perlulah bersedia dengan jumlah secukupnya atau tak pun make sure ada syiling sekali.. senang nak dipulangkan baki.. kalau kena waktu pagi lagi haru dibuatnya..

nak lagi cepat guna SMART TAG je..

eB ezrin said...

betol, ramai org x der sivik betol la kan?

MamaEma said...

buat menyusahkan orang lain jer

Azeanthy Paiman said...

betul3x!sediakn wang kecik before g tol..itu yg swajarnya=)