MONEY!!!

Tuesday, November 15, 2011

We are the best among the best!!!


Memang tak disangka JAWI telah mendapat 4 STAR rating untuk pengurusan kewangan bagi tahun 2010...Dengan nilai markah 90.7...Cuba fokus gambar kat bawah ni...JPA dan MAMPU pun bawah kitorg...



Kedudukan JAWI dengan jabatan2 lain


Syukur alhamdulillah...Ingat senang nak dapat 4 Star...Ini semua berkat usaha dan kerjasama antara semua di Unit Kewangan, JAWI...Staff di Unit Kewangan, JAWI memang tak ramai...Hanya lebih kurang 23 orang staff sahaja tapi kerjasama kami itu yang penting dan membuatkan sistem pengauditan berjalan dengan lancar...Yang penting cepat dan efisyen...Kami tidak pernah menangguh sebarang "claim" yang dibuat...Semua diselesaikan "on time"...Memandangkan kami adalah PTJ di bawah JPM, semua bayaran perlu diselesaikan dalam masa 9 hari tapi KPI kami perlu diselesaikan dalam 7 hari tak pernah lebih dari 7 hari sebab tu semua claim "on time" dan termasuk di JPM adalah 14 hari...7 hari di JAWI, selebihnya JPM...Bukan itu sahaja, kami juga di audit dari segi prosedur, dokumentasi dan perkara2 yang tidak menyalahi AP & Tatacara Kewangan..



Setiap Star Rating berdasarkan pemarkahan dan warna bintang...


Harapan aku tetap sama...Semoga kami dapat kekalkan rating yang kami terima untuk tahun 2011...Ada sape2 nak join Unit Kewangan, JAWI??? Insya-Allah tak banyak problem sangat pun...Kalau claim kat sini sure diberes dengan kadar segera...Komplen perkara biasa tetapi apa2 pun segala peraturan di kewangan termaktub dengan Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Kewangan...So, untuk faham prosedur kewangan dan komplen lebih2 sila rujuk AP dulu yek (khas untuk mereka2 yang tak berapa nak memahami prossedur kewangan)...

7 comments:

eB ezrin said...

tahniah :)

Anum said...

hebat gak JAWI kan

syawalsimpsons said...

kedudukan KPM kat mana pulak...kikikikikk

aanie said...

wah..tahniah...

Azeanthy Paiman said...

waaa..congrats to JAWI..hee..

MARIA LIZA said...

eb: Thanks
Anum: memang tak sangka gaks..
Sue: tak tau ler sebab senarai yg dia bagi hanya 4 star & 3 star shj
aanie: Thanks
Azeanthy: Thanks...

NM02 said...

follow u

kalu sudi, jom follow ai pulaksss

maceh