MONEY!!!

Tuesday, November 8, 2011

JOHOR (Episod 2)

Sambungan dari kisah JOHOR (Episod 1)...Kali ni nak cerita kisah perjalanan kami tiga beranak dari Kuala Lumpur ke Tangkak, Johor pulak...Memandangkan kakak berada di Johor selama 4 hari so, mama & ayah tak dapatlah nak ambik cuti sampai 4 hari...Ditambah lagi komitmen kerja dan kelas...Dengan adik pulak lagi...So, kakak ke sana bersama cikgu dan kawan2...Kecik2 lagi dah jalan sana- sini tanpa ayah & mama...Memandangkan hari persembahan kakak berlangsung pada hari Selasa 1hb November, aku & Hubby decide untuk ambik cuti sehari sahaja dan pergi sana pada pagi Selasa sebab persembahan kakak bermula pada pukul 2 petang...Sempatlah kami bertolak dari KL pagi Selasa tu...Perjalanan dari KL bermula pada pukul 8 pagi...Walaupun malam tu Hubby balik lambat dan masih terasa kepenatannya tapi demi anakanda berkorban juga...


Wajah kepenatan yg sedang fokus pada pemanduan...Penat tak penatlah walaupun hanya 3 jam perjalanan...




Masa ni dah nak sampai...Dari jauh dah nampak banner warna oren yang tergantung kat tiang lampu tu...



Berhenti di trafik light...Dan tangkap le gambar dulu...


Sepanjang perjalanan aku duk musykil...Apa bende menatang yg tinggi2 tu...Mulanya aku ingatkan sangkar burung ke...Sekali rupenyer tv antenna...Gile tinggi...Ini stok satu siaran dunia boleh dapat...



Taraaa...Kami dah sampai di Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Ledang...Ada tak orang Johor boleh bagitau aku tempat ni dalam daerah Muar ke Tangkak??? Inilah tempat bertanding kakak...Alhamdulillah akhirnya sampai jua kami...











Well, kami sampai sana lebih kurang dalam pukul 11 lebih...First thing, call cikgu kakak tanye di mana lokasi persembahan dan lokasi tidur...Bila dah dapat tau terus pegi jumpa kakak kat bilik...Oklah standard asrama...Persembahan kakak bermula pukul 2.00 petang...So, kita rehat2 dulu...Sempatlah juga cari port lelapkan mata kat hostel tu...Bila dah ok kami pun sambung ronda2 kat area KKTM ni...Kakak punye persembahan not bad la tapi tak sempat tunggu sampai result kuar sbb kul 3 lebih tu kami bergegas untuk pulang semula ke KL....Cuma pesan pada kakak jaga diri dan dengar cakap cikgu...Kami sampai KL dalam pukul 6 lebih dan keesokkan harinya aku call cikgu untuk tau result...Cikgu bagitau la wakil KL tak menang....Takpe la kakak takde rezeki...Next year cuba lagi...Apa2 pun puas hati jugalah dengan persembahan kakak tapi tak sempat nak snap gambar banyak2 sebab kedudukan kami agak jauh...Tengok aje le gambar yang ada....Till then...Lepas ni kita cerita topik lain pulak ye...



















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































1 comment:

Faiz said...

salam...:) kktm tu dalam daerah Ledang..
ledang tuh daerah yg baru dlm negeri johor..dan tangkak adalah salah satu kawasan yg terdapat dalam daerah ledang