MONEY!!!

Monday, November 14, 2011

Hari Konvokesyen Kakak

Baiklah kali ni nak sambung cerita hari Ahad pulak...Bangun pagi dah siap2, Ayah hantar kakak ke sekolah dulu untuk "make over" oleh Cikgu...Memandangkan hari Ahad adalah Hari Konvokesyen kakak, kakak perlu di "make over" untuk persembahan lakonan+tarian yang bertajuk "Aci2 Buka pintu...He..he..he...disebabkan kakak adalah watak utama so, kakaklah yang jadi Aci tu...



Muka Jepun setelah di "make over" jadi Aci...he..he..he...



Kakak sewaktu nak naik pentas untuk terima hadiah...Siap sedia dengan jubah...


Tak sabar nak tunggu nama disebut...


On stage..Sewaktu menerima hadiah


Alhamdulillah...acara bermula dari pukul 10 pagi...Macam2 acara dan persembahan ada...The best part is kakak dapat nombor satu dalam kelas...Mama & Ayah really proud of u!!! Kakak dah mula tunjukkan minat dan keaktifannya...Bermula dengan pertandingan2 yang dia masuk sukan, gerak rama, dan gred yang cemerlang...Macam nilah anak mama kena seimbang semuanya...U really like me...Semua bergerak seiring...Pelajaran tetap diutamakan tetapi tetap aktif dengan sukan dan pertandingan...Hadiah macam2 ada...Adik pun sibuk nak hadiah kakak...Apa2 pun tahun depan kakak dah masuk 6 tahun dan tahun yang mencabar juga untuk diri dia sebab aku kena fokus lebih sikit pada "reading & writing" dia...It's ok "learning is the beautiful process in life"...Mama ni pun still tak abis2 lagi belajar...Selagi terdaya, semuanya pasti boleh...

2 comments:

eB ezrin said...

aci aciiii bkk pintu.. comel la ci tuh :)

Anum said...

comelnya
tahniah