MONEY!!!

Monday, October 3, 2011

Shopping Lagi...


(google)




Lamanya tak berceloteh...Semenjak dah mula kelas ni memang takde masa nak adap laptop di rumah...Asik2 anakanda Marsya sahaja yg menghabiskan masa bermain game di rumah...

Apa cer hari ni ye??? Seperti biasalah aktiviti di hujung minggu punye cerite...Sabtu lepas sebelah pagi, kami hanya duduk di rumah sahaja..Cuma di sebelah malam selepas Maghrib, kami ke rumah sepupu di U5, Subang sebab buat kenduri doa selamat untuk makcik nak menunaikan haji nanti...Insya-Allah, moga haji mabrur hendaknya...Kami pulang dalam pukul 10.30malam...Since, lauk-pauk pun banyak kami bawalah pulang ayam masak merah yang memang terangkat abis dan pecal yang memang sedap giler kuahnya...Kakak yang jarang2 makan pecal pun sama2 layan jugak tapi makan taugeh sahaja ok...Sayur lain tolak tepi...

Pagi Ahad lak, Hubby bangun terus pegi beli "breakfast"...Kalau korang nak tau satu rahsia, selalunya Sabtu & Ahad memang hari yg Hubby bangun awal sebab dia pun paham Sabtu & Ahad lah bini dia nak qada' tidur..Ngeh..ngeh..neh..Boleh ke cenggitu??? Boleh ajer...Lepas dah breakfast tu, berehat-rehat ajer dan sebelah petang barulah kami keluar berjalan2 hujung minggu..

Destinasi sebenarnya Kedai Al-Ikhsan sebab Hubby sibuk nak beli sandal...Tup..tup..Al-Ikhsan tak jumpe terus singgah SOGO...Seperti biasala, SOGO ni sentiasa penuh dgn manusia..Ditambah pula awal bulan dahtu siap ada SALE...Havoc jugalah dibuatnya...Sudahnya kami lepak saje di Secret Recipe...Apa lagi "soru"lah...Dah selesai makan terus ke Al-Ikhsan, Shah Alam...Hubby aku ni perangainya kalau nak something mesti nak kena beli juga walau ke hujung dunia...Sanggup susah payah sampai ke Shah Alam beli sandal punye pasal...Dan aku juga terjebak rembat bag Nike yang sgt cumil..He..he..he...CUMIL ke??? Nanti I share gambar ok...

Bila dah selesai sessi shopping-mopping, kami pulang ke rumah dengan hati yg gumbira...Kononya niat di hati Hubbyku mahu menyinggah ke rumah sepupu dia tapi bila jam sudah menunjukkan angka 8 lebih, baiklah kita pulang ajer sebab ada kain baju mahu digosok....Itu sahajalah alkisah cerita-ceriti yang dikongsi...Ok take care semua...

7 comments:

Anum said...

shopping sakan

azam said...

kuat shopping....

poket tebal xpe

aizamia3 said...

sesekali dapat peluang.. layan aje.. ;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

aktiviti paling best ialah shoping =)

working mom... said...

eh, mmg xde ye al -ikhsan kat jln TAR?...urm..k.ngah tersalah pandang la tu... sorry.. :)

aanie said...

wah3, nak tengok beg cumils itu....

eB ezrin said...

skn shopping nmpknyer :)