MONEY!!!

Wednesday, September 28, 2011

Hari Tanpa Kereta...Harus Ker???



(google)



Kelmarin ada sape2 dengar Sinar FM tak??? Ni nak citer pasal Hari Tanpa Kereta...Camne le agaknya "life" korang bila tanpa kereta...Pada yang dah biasa naik public transport tu "alah bisa, tegal biasa" tapi camne lak yg dah biasa travel setiap hari dengan kereta??? Mau parah gak dibuatnya...Ye le kereta sekarang ni dah macam satu keperluan yang wajib pada semua orang...Takyah tanye "life" korang camne la...Contohnya cam "life" aku je la kalau takde kereta..Kalau takde kereta, susah gak nak pegi kerja, almaklumla aku kuar dari rumah kul 7 pagi, Hubby laks kul 8 baru kuar sebab dia naik motor...Dahtu sebelah petang aku perlu ke Shah Alam untuk menghadiri kelas...Kalau naik komuter ke Shah Alam, pukul brape mau sampai kelas ma??? Nak taknak, kereta ni dah jadi kepentingan dalam hidup sebab nak kejar masa pun satu hal...Kalau masa banyak habis dalam komuter (yang asyik tak tepati masa) memang "miserable" dibuatnya...Itu belum kira lagi kalau hujan lebat takde kereta mau kuyup tengah jalan beb...Yang sudah berkeleluarga tu, wajiblah ada kereta...Nak ke sana ke mari bawa anak bini nak naik apa kalau takde kereta...Pendek kata, rasanye tak lengkap le rutin harian ni kalau tanpa kereta...Korang setuju tak Hari Tanpa Kereta ni???

3 comments:

azam said...

hari tanpa kereta dah bagus.....tapi apa celup?? kurang bagus

MARIA LIZA said...

Azam: saje ayat tengah femes sekarang ni...Tetiba la pulak ada Ape Celup yek...

MARIA LIZA said...

Azam: saje ayat tengah femes sekarang ni...Tetiba la pulak ada Ape Celup yek...