MONEY!!!

Thursday, September 22, 2011

Dapat Duit Raya Nak Beli Ipad


Ni nak bercerita-ceriti alkisah kakak bila dapat duit raya hari tu...Bila ditanya kakak nak beli apa dengan duit raya??? Jawabnya spontan "IPAD"...Wah kelas bebudak sekarang...Kalau zaman aku dolu2 dapat duit raya impian nak beli basikal, buku cerita tapi bebudak sekarang jawapan semuanya gajet2 canggih-manggih...Kelas noks!!! Almaklumla raya tahun ni ke mana2 sajer pegi beraya, semua sepupu-sepapat dia dok usung IPAD dan sewaktu dengannya (seb baik ayah guna phone samsung galaxy)...Tapi memandangkan bajet mama & ayah takde, kakak tumpang main ajer le...Nak tak nak supaya kakak tak buta teknologi, tengok le kot tahun depan ada bajet lebih, boleh le kita beli (ayat2 pujuk kakak)...Padahal impian beli IPAD tu, impian mama tapi disebabkan anak dah minta, akan diusahakan jugalah...Sebab masa kecik2 dulu ibu & ayah tak pernah menghampakan permintaan kami adik-beradik bila minta "game boy", play station (ni masa dolu2, sekrg dah kureng semua gajet ni)...Insya-Allah, kalau ada rezeki boleh le kita beli dan mama pun boleh tumpang join sekaki sekali...Ha...ha..ha...mama yang lebey sebenarnya....



Insya-Allah tahun depan aje le kita beli Impian mama ni...(google)

3 comments:

syawalsimpsons said...

yola..nanti kalo dah ada...mesti mama dier yg dulu depan ipad..kikkikik

aanie said...

perghhh, kelllaas kakak....:)

Anum said...

bestnya bleh beli ipad