MONEY!!!

Monday, August 15, 2011

First Time Main Bunga Api


Well, en3 sebelum ni aku citer pasal balik kampung Hubby...Ni nak sambung citer pasal 1st time ever Adik dapat main bunga api...Sangat excited ok...Tak sabar2 dia nak main...Sepupu dia yg lelaki (Awisy) pun takut main bunga api...Adik siap2 acah2 lagi...Kesian Awisy tau asyik "kena" ajer dengan Adik...Ishh adik ni tak baik tau sakat orang...Nampak sangat muka keseronokan dia main bunga api...Aku??? Seronok juga tapi tak layan sangat pun bunga api...Zaman dah berlalu beb tapi kekadang layan ok juga...Rasalah balik kenangan zaman2 bebudak dolu2...Sekarangkan susah nak dapat bunga api...Aku pun tak tau dari mana Hubby dapat tau2 aje anak2 dah sibuk main depan rumah...Cuma mercun KLCC jer takde...Kalau tak mau rumah kena "ambush"...Giler kau main mercun sekarang ni...


Ni gambar raya tahun lepas...Adik & Awisy (sepupu)



Ni gambar tahun ni...Mereka berdua ni beza 3 bulan aje...Tu yg rapat sikit...Kalau main pun selalu berdua aje...Inilah kawan main bersama & gaduh ok...


8 comments:

Anum said...

best dapat main bunga api.. hehehe

NaNeMouS said...

bkn abg awisy jer yg kene, adek aisy pon slalu kene ngan bdk marissa nih..hehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

Einaz berani main bunga api jer . bila org main mercun tgk jauh - jauh . hihi

aanie said...

x penah main bunga api...sb mak marah...huhuu....

Azeanthy Paiman said...

best tgok karenah budak2 kan sis...

comel nya mereka..=)

PinKy MoMMa said...

susah la nak cari bunga api kat sini..huhu dah merata jalan asyik jmpa pop pop jer huhu

eB ezrin said...

eB pn dh bli cumer x men2.. bkn aper, shah balik lmbt. camno nk kotrol bebudak tuh srg2... eB bli ug dush2 jerk... ader kwn ;p
tapi yg len thp KLCC tuh x brani la nk bli. jiran polis pulak. hu3

BeloG MTT said...

MTT setiap tahun maen mercun.. Hikhik Munga api pon..Kat depan rumah maktok malam raya,tapi maen yang lite lite jer,kalau heavy nanti bahaya.. :D