MONEY!!!

Thursday, August 25, 2011

Biskut Raya a.k.a Kuih Raya


Pelbagai jenis biskut raya (google)


Taraaa..wah best betul bila dah dapat biskut raya...Tahun ni biskut raya tak order banyak pun...Ala kadar sahaja...Adalah 2-3 jenis biksut & yang lain semuanya kerepek2 sahaja...Taknak bazir2 beli banyak2 sebab nanti tak abis stok boleh simpan sampai tahun depan punye raya...Iye beberapa tahun yg lalu pernah terjadi...Almaklumlah excited 1st time beraya setelah bergelar isteri orang & akhirnya sampai dekat 10 jenis biskut aku order...Sudahnya selamat dimakan oleh "tong sampah"...Tahun ni yang ada "sarang semut", "almond crunch", "bahulu", "kuih siput", "mini popia" & kerepek bawang...Ha ok lah tukan!!! Kalau tak abis gak, tak tau la...Mau lepas raya makan biskut raya untuk sarapan, makan tengahari & makan malam...So, korang bajet2 sikit ye beli kuih raya tu...Jangan over bajet laks..Yang penting jangan lupa beli untuk parents & mertua ye...Aku dah beli dah...



Camnilah sarang semut aku (google)

6 comments:

Anum said...

sedapnya

BeloG MTT said...

Keluarga MTT pon jarang beli kueh / biskut raya banyak banyak.. :)

eB ezrin said...

comey ar srgs emut tuh. i lioke :)


SeLaMaT HaRi RaYa
MaaF ZaHiR BaTiN

pena rozie said...

Belanjer biar ala kadar jer jgn sampai membazir lak.

Azeanthy Paiman said...

sy mau sis..bagi.hehe..

aizamia3 said...

tahun ni beli kuih tak banyak sekadar syarat je.. tapi bila dah kumpulkan wah.. banyakler pulak.. termasuk dari member hubby bagi..