MONEY!!!

Tuesday, August 16, 2011

Bangga Ke Dapat Pergi Negara Mat Salleh????

Semenjak heboh pasal kes rusuhan sana-sini kat luar negara, korang rasa hebat sangat ke dapat pegi negara diorg ni??? Memanglah semua orang kalau dapat gi "oversea" UK, Paris, Itali dan seumpamanya mesti rasa bangga sebab dapat menjejakkan kaki ke sana tapi bila dah keadaan huru-hara camtu, masa tulah baru terfikir betapa hebatnya negara sendiri yang aman tenteram...Betul tak??? Aku pun pernah terpikir begitu juga dan angan2 memang nak further study kat UK, ye ler nak merasa duduk negara empat musim...Bila episod huru-hara tersebar luas terus "down" niat di hati...Malah aku rasa bersyukur sebab bertuah menjadi rakyat Malaysia yang masih kekal keamanannya walaupun kekadang ada sikit calar-balarnya...Biasala tu, suami isteri duk satu rumah pun ada gak masa tak sekepala...Yang pasti semoga raya tahun ni kita dapat sambut dengan penuh keamanan & kesyukuran memandangkan tanggal 31hb Ogos 2011, kita juga bakal menyambut ulangtahun kemerdekaan ke 54 tahun...Alhamdulillah...


Proud to be Malaysian!!!

10 comments:

azam said...

bangga tu tak lah....tapi kira bertuah jika dapat berjalan² di negara orang...

hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri......baik lagi negara sendiri

syawalsimpsons said...

wahhh bebenar patriotik rrr maria...kikikiki...mmg malaysia bg sue aman dr segala macam walau ada yg sengal gak nak mencalarkan nama baik negara kan...

Acik said...

proud to b malaysian, too! :)

BeloG MTT said...

Berbangga jadi rakyat Malaysia juga ! Negara kita aman.. :)

PinKy MoMMa said...

teringin gak nak pegi jejakkan kaki tapi utk melancong je la..
bila dengar kes rusuhan dan rompakan terasa sgt takut..hope kalau dpt pegi pun tak de la kes kes camni :)

malaysia memang tetap sntiasa di hati..

Azeanthy Paiman said...

ish,xmau lagi sis...dulu mmg beria2 mau smbung study d overseas, but since ada rusuhan tu,mnakutkn pula..takut laa..huh.

aanie said...

bangga la kot...sb x semua berpeluang camtu....teringin gak nak melancong oversea....

eB ezrin said...

tapi eB tringin gaks la nk me salji real.. hu2

Anum said...

sekadar melancong

Diana @ bilakukatacinta said...

patriotik sungguh sis...

teringin sgt2 nak studi kat obersea...rezki takde..