MONEY!!!

Friday, August 19, 2011

Apa Masalah Maxis???

Gile betul!!! Korang nak tau nape??? Masuk bulan ni dah 2 kali line phone Hubby kena barred sebab over limit...Bila check bil kat Maxis Centre sampai dekat RM500 lebih...Bulan pertama hari tu bayar la juga sebab staff Maxis Centre kata guna internet...So, Hubby was thinking that maybe Adik yg main tekan2 phone...And it happens again today, kena barred then check bil dalam RM400 lebih...Bila check sekali lagi penggunaan internet...Atas rasa ketidakpuasan hati, Hubby explain dengan bengang giler kat staff Maxis Centre tu sebab Hubby tak pernah guna internet melalui phone...Tak kuasa ok!!! Diorg ni sajakan buat pasal...Dahtu tetiba credit limit telah dinaikkan dengan sesuka hati dari RM100 ke RM200...Nape yek??? Ada sape2 pernah alami pengalaman sebegini...Disebabkan tak mahu kesilapan sama serupa, Hubby mintak Maxis Centre blocked terus Internet...Ye le mana le tau kot ada yg curi line ker...Then, kita tunggu bil 23hb ni camne...Ikutkan rasa nak tukar line lain ajer sebab my mom pun pernah mengalami perkara yg sama...Apahal Maxis dah rugi banyak ker???
(google)

3 comments:

Azeanthy Paiman said...

ish,boleh buat aduan tu sis.xkan la blh smpai rm500 kot,byak sgt tu!!!

GaRy™ said...

gary guna digi je kak... line fon mak gary yang guna maxis tuh pun selalu bermasalah.. hhmmm... tukar ke plan lain mungkin ssatu tindakan yang bijak kot untuk suami akak... kekadang diorang ni tau nak amek untung je~.. huhuhu~..

aizamia3 said...

oh.. dengan orang hijau ni ai cuma guna line broadband je.. setakat ni takde lagi hidden charges sebab ai bayar awal tarikh tarikh sepatutnya.. line memang tak cantiklah kat area rumah tapi 1st time cuba try test..