MONEY!!!

Thursday, August 18, 2011

Alhamdulillah...Stok Susu Maintain Di Bulan Puasa


Well, since I'm an exclusive BF mother, hari tu sebelum puasa sangat risau dengan stok susu...Takut berkurangan...Tapi bila dah masuk hari ke 18 kita berpuasa ni rasa takut dah hilang tapi lega sebab stok susu untuk Adik still maintain...Apa yang penting sahur wajib bangun...Menu utama NASI, 2-4biji KURMA, secawan NESTUM & 1liter air kosong...Ha ambik kau cam makan hari biasa la pulak...Kena la makan semua ni kalau tak mau kurang gak susu...The most important thing, maintan demand & supply...Kat ofis saja 3 times pumping sessions, balik rumah terus direct feeding Adik...So far still cukup untuk Adik sebab sehari Adik cuma minum 3 botol which is each bottles ada 4/5oz...At the same time, aku dapat cover balik 3-4 bottles...Lepas ni dah tak risau sangat lah...Since my EBM still can cover for 3-4 days which is my total EBM- 20 bottles...Ok la, bukan nak ke mana2 pun...4 months to go to complete my BF journey...It's quite tough but I Oleh yang demikian, kepada semua para ibu yang menyusu secara eksklusif, jangan putus asa dan teruskan usaha anda...Yang penting maintain demand & supply...Makan kena jaga juga...Semoga rezeki sentiasa ada untuk anak2 anda dan "ALWAYS THINKK POSITIVE"...


(google)

6 comments:

Anum said...

comelnya........

azam said...

bgs....jimat dan berkhasiat....

azam said...

kalau perlu boleh ambil ubat tambah susu kat klinik.....

eB ezrin said...

samer ar kiter. alhamdulillah :)

Pn. Sheila said...

waaa... bgsnyer kakak, nti mama beli baju raya... ehehe

PinKy MoMMa said...

go mama :)
ada tu rezeki anak anak kan..