MONEY!!!

Thursday, July 7, 2011

Tatkala Hujan Mulai Membasahi Bumi Ini...

Tajuk en3 ala2 novel cintan lagi tu noks!!! Tapi aku bukan nak citer cintan ler...Masa udah berlalu dah takde masa untuk cintan-cintun ni...Ni ler nak citer masa zaman kanak2 ribena dolu2 suka bebenor main hujan...Tapi hujan dulu dengan hujan sekarang memang sangat berbezakan??? Kalau dolu2 main hujan tak pernah laks aku demam tapi now ni kena setitik hujan pun dah boleh buat migrain seminggu...Aku tau korang pun for sure suka main hujankan??? Sekarang ni bile hujan kalau boleh teringin sangat nak buat cam dolu2 tapi bila kukenangkan hujan sekarang tersangat le kotor dengan pencemaran udara...Mungkin tidak...Giler korang, mau demam seminggu tak bangun2...Bila hujan turun jer dolu2 tak tau le camne nak kugambarkan tahap kegembiraan bila dapat main hujan...Kalaulah boleh main hujan???
(google)

9 comments:

syawalsimpsons said...

SUE MMG SUKE MAIN HUJAN..KLO SEJUK..ALAMAT MMG DEMAMLA JAWAPANNYER...SKRG XDPT LA DAH ADA ANAK...KANG SYAWAL JOIN SKALI LAK

eB ezrin said...

boleyyy... jom kiter men ujan sesamer ;p

PinKy MoMMa said...

rindunyer dgn hujan..
dh lama x dtg ganu hukhukhuk

Isteri Encek Bard said...

SAMPAI SEKOLAH MENENGTAH IEB SUKER MEN HUJAN

aanie said...

tu la...dulu memang suka main hujan...skrg ni kalau blh nak elak kena hujan...

harrazdani said...

best main hujan kan...tp memang betul hujan sekarang dah tak sama cam dulu...balik kampung hari tu, anak nangis nak main hujan..last2 bagi jer dia main join ngan sepupu yg lain...tp tak demam plak....huhu...mugkin kita punya antibodi dah tak sama cam dulu...sbb dah semakin veteran..huhuh

aizamia3 said...

best wooo main hujan.. tapi dululah..
sekarang kalau kena hujan for sure akan demam..

selagi boleh akan elakkan anak2 dari main hujan.. pening kepala kalau anak2 tak sihat.. :(


tapi kalau weekend hujan lebat rasa nak ajak anak2 main hujan.. boleh ke.. ?

aizamia3 said...

psstt: anda telah direview oleh encit ben.. ;)

fiq. said...

jom duduk tepeng, the raintown, hehe...tempat paling bersuhu lembab di malaysia,,,

singgah dr blog BA :D