MONEY!!!

Wednesday, July 6, 2011

Cam good2 ajer...

Pagi Bloggers semua...Seperti biasa aku layan SINAR FM..Rasa rindu laks pada KE setelah bercuti menunaikan umrah selama 2 minggu...Yang tak syok dan tak best didengar pagi ni tatkala seorang caller cam good2 ajer...Aku boleh terima bila dia kata dia adalah graduate university tapi bila dia tak suka apabila fresh SPM bekerja dan join team dia di mana kesemua team membernya adalah graduate university...Eh hello, hebat sangat ke graduate university ni sampai takleh nak satu team dengan fresh SPM...Aku pun graduate university tak kisah pun nak kerje dengan sape2...Boleh laks main pilih2 bulu...Think positive la..Belum tentu yang belajar universiti ni hebat dalam bekerja..Apa yang penting "KERJASAMA"...Kalau kau rasa kau hebat sangat so, show ur skills n fabulosity la...Bagi aku sendiri tak kisah le graduate university ker, SPM ker yang penting dia boleh buat kerja, fast learning, ada determination untuk maju dan bersaing secara sihat dengan mereka2 yang graduate university ni...So, baru lah duduk sama rendah, berdiri sama tinggi kerana yang membezakannya adalah background education...Tell me how many peoples yang berjaya kat luar sana without Dip, Degree, Master or PHD??? Ramaikan...So, jangan le nak bangga n riak if u are graduated from university but ur thinking level is is always negative...Menyampah tahap gaban siot...Just think positive that everybody has their own advantages...


(google)

1 comment:

aanie said...

kan? ramai je yg tak de spm pun lebih kaya dari org yg ada degree....