MONEY!!!

Wednesday, June 22, 2011

Persahabatan Biar Jujur Ikhlas Di Hati...



Susahnya sekarang nak cari persahabatan yang sejati...Aku memang ramai kawan2 tapi sukar nak beri kepercayaan...Memang sifat semualajadi walaupun suka bercerita tapi jarang berkongsi rahsia...Lebih percaya pada adik-beradik sendiri...Memang ada best friend tapi bila dah kawin & masing-masing dah ada komitmen, kurang sikit le aktiviti berahsia ni...Yes, we need friend to share...Cam aku sendiri suami, ibu & adik-beradik adalah sahabat...Dengan suami tak semua kita boleh share & luahkan begitu juga dengan Ibu tetapi dengan adik-beradik, segalanya boleh dikongsi...Apapun dalam persahabatan tu apa yang penting adalah kejujuran dan keihklasan sebab ada juga kawan yang suka ambil kesempatan contohnya berkawan dengan kita sebab ada kereta...So, senang la nak ajak ke sana, ke sini..Takpun kawan dengan kita sebab kemewahan hidup kita...Asyik suruh kita je belanja...memang tak patut dibuat kawan langsung kalau jumpe orang camni...So, harapan aku pada kawan2 blogger, semoga persahabatan kita kekal selamanya...Walaupun kita hanya bercerita dan berkongsi di alam maya tetapi kekadang tu komen2 & nasihat2 yang diberikan memang bernas dan boleh dijadikan panduan...Frenship Forever!!!

5 comments:

syawalsimpsons said...

mmg susah pon..lelagi klo kiter mmg kawan..tp belom tentu kan akan mengata atau x di belakang kiter..walhal kawan baik gak ni..mmmm....bukan senang nak luah rasa pada yg betoi2 kiter percaya

Cute MuM said...

betul tue..
tapi rasa tak seronok bila isi blog kita boleh menjadi isu pergaduhan orang lain..
harap kawan2 blog cute mum tak camnie lah..
:)

harrazdani said...

kawan ketawa ramai...kawan menangis amat sedikit jumlahnya....berhati-hatilah yer..;)

aizamia3 said...

berhati-hati dalam memilih kawan.. ada yang boleh dipercayai, ada pulak yang tikam belakang..

anyway, keep in touch.. ;)

Redbloodsnow said...

mmg to tu maria. skrg ni ssh nk jumpa kawan yg tak akan stab their friends from behind..hemprhh