MONEY!!!

Wednesday, June 8, 2011

Apa Yang Perlu Ada Ketika Hendak Tidur

Salam dan bersiaran kita kembali...Kali ni nak cerita hal anak2 yang punyai perangai tersendiri ketika hendak tidur...Sesetengah budak kalau nak tidur kena ada bantal busuk, puting, bear dsb...Meh layan gambo anak2 aku, apa yang perlu ada kalau nak tidur...






Kakak...Kalau nak tidur mesti kena hisap jari..Aku dah pernah citer pasal habit kakak sebelum ni...Paling penting napkin mesti ada untuk dia gentel but make sure napkin tu ada tag...Ala cam tag baju tu le...Kalau takde napkin memang ambik masa jugak la nak tidur...Pernah juga tertinggal napkin kat rumah sudahnya guna baju je le janji ada tag boleh gentel...Tag tu penting...






Adik pulak...Nampak tak "BUDAK BOTAK" yang die pegang tu...Yes, itu kesayangan adik tau...Satu jer ada...So, setiap kali nak tidur dia akan tanya "OTAK NE??? Budak Botak tupun ada tag kat bontot dia...So, mesti nak gentel tag kat bontot budak botak tu...Aduss anak2ku ini kemaruk dengan tag..So, kekedg kakak & adik akan share tag kat napkin atau kat budak botak...Memang layan betul tag tu bila diorg nak tidur..Obses sungguh dengan tag...So, kalau nak basuh Budak Botak, masukkan aje dalam mesin basuh sebab cpt kering & make sure basuh waktu dia tak tidur...Aku pun tak tau le camne anak2 aku boleh kemaruk dengan tag...Inilah perangai anak2 aku...Apa yang penting "NAPKIN & BUDAK BOTAK" perlu sentiasa ada kalau hendak ke mana2...

4 comments:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

habit anak akk y first 2 sma cm habit adik zaty ... wjib ada ken batik , 2 utk d sumbt dlm idong dya ... zaty y dh bua ney pun nk muntah .. siap xbg bsuh lagi ... klu carik .. dya sndri akn smbung blek kin 2.. wlpun dh msuk form 4.. kemna sja dya akn bwak...

MARIA said...

biasa le macam2 perangai la diorg ni...

GaRy™ said...

alamak... ciannyer budak botak tuh... hehehe... kalau nak pegi mana2 terlupa bawak 2 benda ne, memang parah la ye kak?..

MARIA said...

GARY: bukan parah je, memang terpaksa la patah balik rumah...tapi setakat ni long journey belum pernah tertinggal lagi la...cam napkin tu memang dah standby siap2 dlm keta..budak botak tu memang sentiasa ingat jer...