MONEY!!!

Tuesday, May 31, 2011

Lepas Isu Telur Tiruan Sekarang Ni Daging Tiruan La...



Well, just nak kongsi dengan semua Blogger...Anyway, baru dapat email from my officemate berkaitan dengan isu ini..Macam2 sekarang..Lepas satu2 di"TIRUAN"kan...Lepas ni apa lagi nak di"TIRUAN"kan...Mereka2 ni jenis nak kaut untung aje tanpa memikirkan orang lain...Dasar pentingkan diri sendiri...Marah tul aku ni!!! Meh baca petikan email berikut :


Just do not buy beef from chunks anymore..Must go to the wet market and make sure the meat are cut from the cow carcass in front of us !!!THIS IS A WORLD OF DESPERADOSSS.. !!SO WE HAVE TO EXCERCISE AMPLE CAUTION AND DO NOT BE COUGHT IN ITS WEB !THIS IS TERRIBLE...

Orang China ni bukan saje pandai buat telur tiruan malah depa ni dok pandai buat daging lembu tiruan jugak. Yang gelinye, menggunakan DAGING BABI! Di sana, harga daging lembu dua kali lebih mahal daripada daging babi. Jadi mereka pakat tipu semua orang dengan menjadikan daging babi seolah-olah daging lembu. Dalam masa 90 minit saja, daging babi yang digoreng menjadi sesedap daging lembu. Macam mana mereka buat? Mereka menggunakan “beef extract” yang dijual dalam bentuk botol dan berleluasa di sana. Mereka gaulkan daging babi dengan rempah tersebut, dan wallah! Daging babi yang dihidang rasanya seperti daging lembu. Orang ramai pun tak dapat bezakan daging lembu tiruan tersebut. Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan cancer. Adakah teknologi ini sudah tiba di negara Malaysia? Anda tentukan...Memang dasar pengotor la diorg ni...


Daging Tiruan & Daging Betul...


Bahan yang digunakan


Ha dah nak siap...




Taraaa, Dah siap...

No comments: