MONEY!!!

Saturday, May 21, 2011

Harga Gula & Susu Naik, Lepas Ni Apa Lagi Nak Naik???

-google-

Ahhh..Pening kepala dibuatnya...Ye le harga gula dan susu dah naik...Lepas ni tak tau le apa lagi yang akan naik...Mau minyak pun naik gak...Tunggu je le pengumuman dari PM...Gula tu bolehlah dikurangkan...Susu tupun alhamdulillah sebab Adik cuma minum susu badan...GAJI camne lak??? Tak gak naik2...Bila lak PM nak buat pengumuman GAJI naik...Asyik2 barang je yang naik harga...

-google-

Lepas ni semua orang kena kurangkan gula dalam minuman atau makanan...Kalau boleh takyah bubuh gula langsung pun takpe...Erkkk sedap ke kalau takde gula??? Aku gerenti bila harga gula & susu dah naik ni, berebut-rebut la restoren2 & gerai2 kat Malaysia ni naikkan harga makanan & minuman...Kesimpulannya, kita makan aje di rumah lagi jimat...Sebulan sekali tu boleh la kot nak makan kat luar..Dahtu yg gi ofis cam aku ni tiap2 hari tapau makanan dari rumah...Wah rajin tul nak memasak pagi2 buta...

-google-

Yang susu pun nak naik harga sama tu apehal lak??? Eh diorg ni tak cukup untung lagi ker??? Aku rasa kat Malaysia ni macam2 brand susu ada...Eh tapikan susu formula untuk baby ker yang naik harga??? Apa lagi mak2 semua, kalau susu formula baby yang naik harga, sama2lah kita mengamalkan penyusuan eksklusif untuk anak2 kita...Aku rasa kalau semua mak2 kat Malaysia ni amalkan penyusuan eksklusif, for sure terus bankrap kilang2 yang buat susu formula ni...Ape pun wahai PM kesayangan semua rakyat Malaysia...Naikkanlah GAJI kakitangan awam cam kami ni...Semuanya dan segala bagai dah naik tapi GAJI kami ni camne??? Bonus??? Ahhh...Jangan dipersoalkan...

3 comments:

Mama Syamil said...

nampak gaya kena masak la br leh jimat..
pasal penyusuan eksklusif tu, Miza sokong sangat2...

MARIA said...

Miza: Kekdang tu penat gak nak masak tiap2 harikan...Thanks for support for exclusive BF...

Anonymous said...

memang penat,.kena monitor everything. yg baru-baru ini, aku notis ada susu formula yan tiada gula tambahan. tapi bila i bandingkan harga dengan susu lain, susu ni lagi mahal.bukankah logiknya kaula tiada gula, harganya mesti turun...? entahlah...