MONEY!!!

Tuesday, May 10, 2011

Harga Gula naik lagi...Gaji camne???

Harga Gula naik lagi..Ape kes??? Barang2 makin naik tapi camne la pula nasib gaji kakitangan awam macam aku ni..Gaji tak naik2 pun..Hari tu ada gak rumours pasal gaji nak naik dan telah disahkan juga oleh orang2 di JPM..Tetiba tak jadi sebabnya tak tau ler...Katanya sebab TPM nak duk umah PM n Datin Rosmah suruh tukar semua perabot baru...Macam2 ler..Datin Rosmah minta semua perabot dibeli baru untuk rumah tu...Bagi aku la tak mustahil satu hari Datuk Seri Najib boleh jatuh hanya disebabkan bini dia...Perhabihkan duit kerajaan jer...Wah dasat tul...Dahtu kitorg yang bernaung di bawah JPM ni memang dah excited sgt dgn kenaikan gaji sehingga 15% tapi akhirnya apakan daya..Kenaikan ni memang dah di confirm oleh mereka2 di JPM...Sudahnya apa pun tarak..Tak tahu la kot esok, lusa kalau PM ubah fikiran nak naik gaji...CUEPACS pun dah fight habis2an untuk kakitangan awam..Tapi nampaknya cam menyiram air di daun keladi...Uhuk..uhuk..uhuk..amat sedih tau...Walaupun aku baru 2 tahun berkhidmat sebagai kakitangan awam tapi memang terasa dengan kenaikan gaji yang tak seberapa..So, maria the best way nak naik gaji kena la ambik exam naik pangkat ye...Ok GOOD LUCK TO ME for KPSL N41 EXAM on June 2011...Dengan harapan supaya tangga gaji akan berubah, dapat sambung buat Master sepenuh masa...Uiihh banyaknye angan2..

1 comment:

schuk said...

hahaha...padahhh kalau sokong UMNO...
sikit2 brg akan naik..