MONEY!!!

Wednesday, March 16, 2011

KIsah Tsunami

Aku nak bagitau yang aku bukannya tak kisah pasal Tsunami yang sedang melanda negara Jepun sekrg ni..Memang kesian dan simpati dengan nasib diorg kat sana...Macam2 la kisah disebalik Tsunami yang melanda Jepun ni...Isu yang kuar paper pasal pelakon Fizz Fairuz buat statement kat laman Twitter, isu karikatur Ultraman yang sememangnya ada kaitan dengan Tsunami di Jepun...Sebagai rakyat Malaysia aku bersyukur sangat sebab tinggal di bumi bertuah ni walaupun beberapa negeri kita pernah dilanda Tsunami...Kadangkala setiap yang berlaku tu pasti ada hikmah disebaliknya dan kita ni manusia yang tidak mampu melawan kuasa Illahi...Jadi, semua rakyat Malaysia "BERSYUKURLAH"...Aku ada gak terima sms pasal kesan radiasi kat Jepun akan melanda Malaysia tapi gomen dah kuar statement kat tv it will not affect Malaysia..Alhamdulillah...Hubby lak tetiba semlm kata nak gi Jepun...Gila ko nak gi Jepun..Tambang flight+accomodation kat sana je, mahal giler beb..Dia kata susah la Jepun kena Tsunami, susah nak cari sparepart kereta...Orang lelaki ke situ la pemikirannya, ada ke patut pk pasal kereta...Ingatkan simpati rupanya lain yang dipk...Ye le semenjak dua menjak dah pakai kereta Jepun ni asyik nak pk psl sparepart Jepun jer... Dahtu nak buat camne..Sendiri mau ingat la!!!







Gambar Ihsan-Google
Our car...TOYOTA CAMRY 95..Design lama tapi yang penting boot belkg besar..Ha3x boleh masuk segala bagai jerambah (Gambar Ihsan-Google)


No comments: