MONEY!!!

Wednesday, December 22, 2010

Apa Ceritanya...

Meh le baca kisah yang ditulis hari ini...Tentang beberapa kisah semalam...Petang semalam kakak ngaji awl...So, pukul 6petang dah hantar kakak...Lepas maghrib ajak hubby pegi GIANT...Kami pun pegi SECRET RECIPE untuk order kek adik (katanya  nak nyambut besday)..Bila dah pilih tu (STRAWBERRY CHOCOLATE)...Pegi ler makan KFC (abistu perut dah lapar)...Aduss adik ni buat perangai lak kat GIANT siap jerit2 panggil ayah n ngamuk sbb nmpk car mainan (kes nak naik ler tu)...Sekrg ni kat mana2 shopping complex, diorg cam bagi naik kereta mainan yang ada bateri tu tapi kena bayor la ye...ambik kau RM5, 10 MINIT SAHAJA..Disebabkan adik dah ternampak kakak main, jadi dia pun nak naik sama ler...Ayah pun letak je ler kat dalam kereta yg tak gerak punyer...Jerit2 la nak naik yang gerak...Langsung taknak duk diam...Semlm adalah hari yang hyper bagi adik..Tak tau ler nape...Seronok n excited sangat dia...Balik rumah sampai kul 10.30 apalagi time to sleep...

Lambang GIANT dah ler...


Camni ler rupa kereta mainan bateri tu

Secret Recipe, GIANT BATU CAVES

Ni ler rupe kek Adik...Bukan dia punye yang real la...
  
  
Pagi ni cam biasa la rutin harian aku bermula seawal 6 pagi...Dah siap antar anak dan terus gerak ke ofis...Sampai kat ofis buat itu, ini..9.15 kena panggil TPP pasal meeting bajet..Aduss pagi2 dah panggil..Dah ler tengah mkn..Potong terus mood makan...Pegi ler adap TPP sampai kul 10 lebih...Bla..Bla..Bla..sampai selesai...


Ok ler dah takde kisah ape lagi...Hari ni a bit moody sikit ler..Aku tahu semua orang mesti pernah tertanya-tanya pada diri sendiri, kenapa aku kahwin lambat?, kenapa kahwin tapi tak dapat anak lagi dan pelbagai persoalan melanda di kotak fikiran...Pastinya setiap persoalan itu ada hikmahnya...Kekdang umur dah lanjut tapi Allah tak temukan jodoh lagi..Mungkin Allah nak kita berbakti lebih lama lagi pada Ibubapa atau complicated case..DUIT TAKDE/DUIT TAK CUKUP(HE..HE..)..Macam aku sendiri, berkahwin pada usia yang baru nak masuk 23 tahun (22 tahun 10 bulan)..terus ngandung..Hikmahnya menjadikan aku lebih matang dan pandai manage life...Alkisahnya...

p/s: Never give up in ur life...



No comments: