MONEY!!!

Monday, December 20, 2010

The Last week for KAKAK

Salam...Everybody must wonder why "The Last Week for KAKAK"...Actually, last week, 4 days kakak tak pegi school. So, today kejut dia untuk pegi school...Tetiba ayah bersuara, this week kakak last la pegi school..start minggu depan dah tak payah pegi, rehat kat rumah untuk start kat new school...After one year menimba Ilmu di TADIKA ZON PINTAR, TAMAN BULLION MEWAH, kakak akan memulakan sessi persekolahan baru di tadika lain...Macam2 kenangan yang dicipta di tadika ni...Ingat lagi hari pertama kakak ke sekolah..Balik je dia bercerita pasal seorang budak pompuan rambut blond yang gedik (katanya)..Almaklum la perkataan budak 4 tahun ni tak terduga..Apa yang terlintas di kepala semuanya disebut..Seronok sgt masa 1st day sekolah even aku still dalam pantang masa tu aku tunggu dia the whole day kat sekolah dia...Teacher memang kata dia seorang yg independence tapi a bit naughty (normal la bagi seorg budak, kalau tak nakal bukan la budak namanya)...Tiap2 hari cerita apa yang dia belajar, nama2 teacher (Teacher Sal, Teacher Ain, Teacher Yap, Teacher Asma, Teacher Rahimah dll)...Nama kawan2 (Fariz, Hariharan, Najihah, Dania, Warits etc) sekadar menyebut nama2 yg dia selalu sebut..dah tu je yg ingat...Ada saja cerita, aktiviti yang dia bawa balik..Kekadang tu malas nak dengar tapi aku tahu there's no turning back...Semua tu akan jadi kenangan bila aku dah tua nanti sbb masa tak akan berulang dan maybe aku takkan dapat dengar lagi apa yang telah kakak ceritakan..Jadi sedaya upaya aku akan tanya dan dengar semua cerita dia...Kalu boleh nak rakam semua yang dia cerita setiap hari...Ada saja celotehnya...

Lepas ni kakak dah tak perlu pegi Tadika Zon Pintar sbb ayah dah register kakak kat sekolah tadika yang dekat sikit dgn umah..bezanya sebelum ni tadika swasta n after this tadika gomen...bagi aku tak kisah le swasta atau gomen janji dia nak blajar...Bezanya mahal n murah, silibus yang berlainan, environment, dulu satu kelas 10 org maksimum lepas ni mungkin lebih 10 orang...Di Tadika Zon Pintar semuanya in English tapi kat sekolah baru ni Bahasa Melayu menjadi keutamaan...Banyak PRO & CON but I will make sure that kakak can adapt what she will learn next...

Masa bagitau Teacher yang Marsya last this month, teacher n kakak sendiri muka dah lain..cam sedey gak le..aku sendiri sedey gak sbb aku suka kakak belajar kat sini..Bnyk bende yg dia belajar..This is the first place that she learn about everything especially "FRIENDSHIP"...

Kat bawah ni beberapa gambo kakak masa SPORT DAY bulan April hari tu...


On d way nak ke sekolah

Kakak menang masa ni...Pertandingan sapa paling cepat makan (he..he..he)

Kibar bendera rumah merah

Acara perbarisan dan baca ikrar


Semua yang kakak alami menjadi pengalaman berharga buat diri kakak...Peperiksaan juga telah menjadikan kakak seorang yang sentiasa perbaiki setiap kelemahan diri..Keputusan kakak tak pernah menghampakan..Peperiksaan akhir tahun kakak dapat no. 2...Semoga kakak sentiasa diingati oleh guru2 di Tadika Zon Pintar..Yang paling penting kakak takkan lupakan jasa Teacher2 kakak kerana mereka la yang menjadikan kakak budak pandai dan dari mereka la perjalanan Ilmu yang pertama kakak alami...Terima kasih kepada teacher2 di Tadika Zon Pintar...Jasa Teacher2 semua hanya Tuhan saja yang mampu membalasnya...




1 comment:

aiENn cHAm said...

lps 2 tahun baru dpt bce entri nie, teharunyee...huu walopon 6 bulan je mengajar kat sne tp byk pnglmn. Gmbr2 marsya mse sport day pon de dlm simpanan sy. Dlm kls pon sy de rakam video dia. Mmg byk ckp , da bsr nt msti peramah orgnye :)