MONEY!!!

Monday, August 9, 2010

Sabtu & Ahad

Tinggal 2 hari lagi umat Islam akan menunaikan ibadah puasa...Sabtu & Ahad lepas kami anak-beranak menghabiskan masa dengan aktiviti2 yang berfaedah..Almaklum la nanti dah mula pose, malas n penat lak nak berjalan...Sabtu pagi2 aku dah bangun..beli sarapan n masak untuk t/hari sbb 9pagi aku ada kelas akaun...Kul 8 pagi aku dah gerak gi kelas kat Uitm..Kelas mula dari 9 pagi -12t/hari..On d way back, hujan lebat giler masuk je NKVE...tp kuar jer kat jln. duta panas la pulak...Sampai umah lepak ngan ank2 n mkn la dulu (LAPAR BEB)..dahtu ape lagi membuta la (zzzzz..fuh penat siot)..Kononnya my hubby nak ajk gi ZOO..tp petang hujan x jadi la gi..Seblh mlm takde gi mana2 so, kami pun gi la umah sepupu die di Sek.24...Lepak2 sampai kul 12 sambil menonton tv & the best part is "DOMINO'S PIZZA" has been served to us..Nyam2.. kenyang... (alhamdulillah..thanks to Yan & Anem for the pizza n dun't forget BABY AISY yg dah makin bulat)...Balik terus tido coz sampai umah dah kul 2 pagi...Ceh kononnya pagi ahad ada kelas mandarin tp disebabkan terlajak waktu maka terlepas la kelas aku (Sorry LAOSHI)...Dengan itu bermula la agenda lain. Mandi n siapkan ank2 kami ke ZOO NEGARA...Fuh mahal siot masuk ZOO sekrg..Parking RM4.20, Tiket 3 org RM60 (bwh 2 thn-FREE), naik tram kena bayor, mkn aiskrim 2 n roti hotdong je almost RM15..So total jer RM100 beb (pk dulu untuk gi ZOO)..kalu ank ramai camne??? Maka kami pun ronda2 around the ZOO. Semua binatang nak tgk almaklum la..kena la bagi ank2 Setelah penat dan puas berjln sampai kul 1 kami pun gerak balik sbb perut dah lapar untuk mkn t/hari (nak mkn kat ZOO mahal sgt)..Balik singgah koperasi beli nasi ayam n air tembikai (d only menu kat warung ni)..tapau bawa balik sbb the girls dah tido...mkn2 sampai kenyang n apa lagi TIDUR la sbb dah kepenatan bangun jer sedar2 dah kul 6.30 petang....But ok la at least we got something to do since dah ada ank2 ni kena la dulukan ank...ye le sian gak kat diorg bila lagi nak spend more time melainkan Sabtu & Ahad..Jgn sampai ank2 rasa terabai nanti diorg akn memberontak susah gak kite...

No comments: