MONEY!!!

Friday, May 16, 2014

Februari 2014

Bulan Februari...Masih dalam mood berpantang...Rutin berpantang tetap aku jalani seperti biasa...Penat memang penat...Mujur ada suami,  bonda mertua yang membantu...Anak2 dara yang kian membesar pun turut sama membantu...
Februari bulan kelahiran kakak Marsya Ilmi Zairul...Alhamdulillah dah masuk umur 8 tahun umur kakak...Atas permintaan kakak, buatlah juga kenduri kecil2an untuk sambut hari lahir kakak...Kakak gembira sangat ditambah pula dengan kek harijadi atas permintaan dia juga...Dengan tema Hello Kitty dan kek tiramisu...Errmmm memang sedaplah kek ni...Abis licin kek tiramisu ni...Terima kasih buat Erna, tukang buat kek...Anyway, jom layan gambor2 kakak...








Thursday, May 15, 2014

JANUARI 2014

Bulan Januari bulan yang sangat dinantikan...Jom baca coretan bulan Januari aku walaupun dah berlalu...
Januari awal tahun ini, tentunya alkisah masuk sekolah anak...Tiada lagi sambutan ambang tahun baru seperti zaman muda remaja...Kalau sambut pun mesti bersama anak2...
Tahun ini, kakak Marsya dah masuk darjah dua...Jadi fokus kurang sikit kat dia...Marissa pertama kali menjejakkan kaki ke alam persekolahan walau hanya sekolah tadika...Aku n Mr. Hubby ambil keputusan untuk sekolahkan Marissa di sekolah lama kakak Tadika Auza...Fuuhh bertambah lagi kos persekolahan anak2...Daftar sahaja dah dkt rm1000...Berpeluh ketiak dibuatnya...he..he..he...
Alhamdulillah Marissa agak serasi di sini...Risau juga sebab dia ni kuat makan...Nanti asyik nak buka peti ais atau mintak makan jer...Itu alkisah sekolah anak2 di awal tahun...Belum lagi masuk cerita yang aku sedang menghitung hari untuk melahirkan anak ketiga kami...Pendek cerita awal tahun ni sahaja duit memang standby untuk anak2 sahaja...
Bercerita tentang kelahiran anak ketiga kami, kami memang tak tahu sama ada lelaki atau perempuan walaupun ikut kehendak, kami inginkan cahayamata lelaki...Tarikh jangkaannya adalah pada 29 Januari 2014 tapi aku ambil cuti awal seminggu iaitu pada 20 Januari 2014 aku dah mula bercuti...Biasa la bila sedang menunggu masa ni, lepak je ler kat rumah...Makan..tidur...tengok TV...Apa lagi nak buatkan...
Teringat kembali hari Jumaat, 24 Januari 2014...Seharian mengemas rumah, mengemop lantai, cuci semua baju, cuci bilik air...Kebiasaanya begitulah aku setiap kali sampai waktu, aku akan settle n clearkan semua...Tapi kali ini lain mcm...Aku rasa "contraction" yang mulanya aku anggap "braxton hicks"...tak sakit tp terasa menegang perut mulai dari pagi...Tak kerap tapi terasa la...Satu hari tu Mr Hubby call setiap jam untuk pastikan keadaan aku...Petang boleh lagi aku pergi ambil Marissa pulang dari sekolah...Then, pukul 6 lebih tu baru terasa penat...Sudahnya "contraction" dah terasa kekerapannya setiap 1 jam tp tak sakit..ke sebab daya tahan aku yg kuat??? kesudahannya bila dah tanya pendapat bonda, bonda mertua dan yang lain2, semua suruh ke hospital sbb setiap kelahiran adalah berbeza...Tunggu Mr.Hubby pulang dan terus hantar aku ke HKL lebih kurang jam 9 lebih...
Bila sampai di HKL dan sessi temuduga bertanya itu ini, rupenya jalan dah buka 4cm...Ha ambik ko...Tup..tup...terus ler kena tahan mlm tu juge...Maduk wad lebih kurang kul 12 tapi masa ni aku dah rase "contraction" setiap 5 minit...Dah anak ketiga ni dah pandai ler kire masa "contraction"...Aku bgtau nurse "contraction" dah setiap 4 minit...Nurse tu boleh pikir lambat lagi...Aisshh nurse ni aku tahu ler aku yg nak beranak...Bila check jln still 4cm tapi terus tolak masuk bilik bersalin sbb aku rasa nak beranak...
maduk jer dlm bilik bersalin, dah ada sorang bidan menanti...nurse kata lambat lagi tapi  aku tahu memang dah nak keluar...sempat lagi call Mr hubby suh masuk bilik...Nurse check dan terkejut sebab dari 4cm dah terus buka 10cm...Dan yg pastinya baby dah tak sabar nak keluar....So, tepat jam 2.10 pagi, tanggal 25 Januari 2014 dengan berat 2.88kg...Lahirlah puteri ketiga kami yang diberi nama Marleiya Ilmi Zairul....Fuhhh penat pikir nama...akhirnye...Itulah alkisah bulan Januari 2014...Lepas ni kita bercerita kisah Februari 2014 pula ye...


2014...

Assalamualaikum sahabat Blogger yang sangat dirindui...Lama rasanya tak menjengah blog kesayangan hamba ini...Kecewa sikit dengan dunia blog, lalu kubawa diri menyepi seketika...Cheewaaahh...Tapi minat menulis dan bercerita membuatkan aku kembali menjengah dan membuang rajuk lama...he..he..he...
2013 telah lama berlalu pergi...2014 yang telah tiba di pertengahan tahun ini bakal kucoret satu persatu alikisahnya dari awal...Duhai sahabat blogger sekalian, nantikan alkisah coretan 2014 ku nanti ye...Bermula Januari dan sehingga kini...
Yang pasti aku kembali dengan nawaitu berkongsi cerita tentang duniaku kini...Harap masih ada yg sudi membacanya...Semoga 2014 terus bersinar dan terus memberi kehidupan, kebahagiaan buat selamanya...

Tuesday, March 4, 2014

Masa yang kian berlalu...

Salam buat semua sahabat blogger...harap ingatan anda pada saya masih sama...cepatnya waktu berlalu...hampir dua bulan menyepikan diri...hampir kecewa dan malas dengan dunia blog tapi sayakan suka bercerita...So, kekawan...Di sinilah saya!!!
Sewaktu menulis entri ni saya masih berpantang hari ke 38....Iye, saya telah melahirkan seorang bayi perempuan yang ke-3 pada tanggal 25hb Januari 2014...Alhamdulillah syukur segalanya dipermudahkan...Walaupun mengharapkan anak lelaki tetapi saya tetap bersyukur dengan kehadiran bayi yang diberi nama MARLEIYA ILMI ZAIRUL...
Oh kini kami berlima!!! Terasa baru semalam anak sorang...dua..dan kini tiga...Usiaku kini 32 tahun...Tak banyak waktu lagi untuk tambah anak...Almaklum la seiring dengan peningkatan usia...kudrat untuk bersalin semakin kurang...Lepas ni kena ber"ZUMBA" untuk tingkatkan stamina....he..he..he..tetiba ye...Apa pun doakan yang terbaik buat keluarga kami...

Monday, December 9, 2013

DESIGNER INSPIRED HANDBAGS RM65 ONLY

LADIES SEMUA!!! SUKA TAK DENGAN 2 DESIGN HANDBAGS NI??? Kalau berminat boleh WHATSAPPS @ 017-348 8799...Harga murah saje, cuma RM65 tidak termasuk posting...SEGERA DAPATKANNYA SEBELUM KEHABISAN STOK!!!






PERCUTIAN PENDEK KAMI DI JB

Tak tahu nak ke mana...akhirnya kamu ke JB untuk bercuti walau hanya 2hari1malam...untuk meluangkan masa bersama ank2... hotel kami MUTIARA JB yg betul2 terletak di tengah bandar berhampiran dgn KSL...
Tapi phm2 je la, tak bnyk tempat pun yg kami pegi...Jalan2 di KSL, makan seafood di Pantai Senibongm ke pasar karat n sebelum balik kami singgah ke La Stella Theme Park yg terletak di Kempas..Tak pegi pun Legoland, JPO dan sewaktu dengannya...cam tak berbaloi byr sampai beratus untuk masuk Legoland dan Theme Park...Org mengandung, tak boleh nak buat apa sgt pun...Janji dpt mandi-manda kat La Stella, ank2 puas hati sbb murah n ada juga gelongsor bagai untuk main...Sori x sempat nak tangkap gambor La Stella Theme Park...Nanti uols google je la tempat ni...Anyway, yg penting ank2 happy...








Thursday, December 5, 2013

Saje bercerita...

Assalamualaikum sahabat Blogger semua...lamanya x singgah...maaf semenjak dah buat bisnes online ni busy sikit sampai xde masa nak jenguk...Oh hampir sebulan lamanye...Banyak juga kisah nak diceritakan tp mood dan idea x seiring untuk bercerita...
Alkisah dunia perniagaan online yg hampir 2 bulan ni, Alhamdulillah sedikit demi sedikit dah nampak sedikit kemajuannya walaupun tak sehebat mereka2 yg dah lama dlm bidang ni....menyeronokkan juga sbb kenal ramai org juga..
Anyway, marketing power sgt penting dlm dunia perniagaan...bagaimana untuk yakinkan org lain beli produk kita...So, to all my frens here jom singgah dulu Myluvilmi Shop..Ada 4 produk yg saya jual PERFUMES ORIGINAL REJECT yg sememangnya 100% original, produk untuk kanak2 dan wanita..x lupa juga handbag yg sangat berkualiti dgn kadar harga yg sangat berpatutan...